Vreme caniculară la început de săptămână, în vestul țării

Astăzi, vremea va fi foarte caldă, caniculară pe arii restrânse după-amiaza, în Banat. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul dimineții și al nopții. Pe arii restrânse, îndeosebi în zonele de munte, după-amiaza, vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil grindină.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 30 și 35 de grade, iar cele minime între 14 și 19 grade, mai ridicate la deal, spre 22 de grade.

Mâine, vremea se va menține foarte caldă și va fi local caniculară după-amiaza, cu disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin în zona de câmpie. În zonele de munte, cerul va fi variabil și izolat, după-amiaza, vor mai fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului, în sudul Banatului și la munte.

De interes:  Prețul energiei a crescut la un MAXIM istoric: De 4 ori mai mare decât anul trecut

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 32 și 38 de grade, iar cele minime în general între 17 și 23 de grade, infomează Serviciul Regional de Prognoză Banat-Crișana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.