Volodimir Zelenski, la București: „Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României”

Volodimir Zelenski a ajuns în România! Este prima vizită în țara noastră a președintelui ucrainean de la începutul războiului. Potrivit unor surse, Zelenski ar putea să depună o coroană și la Monumentul Eroilor în Parcul Carol. 

UPDATE 11:20 – Volodimir Zelenski a fost întâmpinat pe aeroport chiar de ministrul de Externe

Luminița Odobescu, ministru de Externe, a postat o fotografie cu întâmpinarea lui Volodimir Zelenski pe aeroport, la sosirea în România.

UPDATE 11:10 – Discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în plenul Parlamentului, a fost anulat

Discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în plenul reunit al Parlament, care trebuia să aibă loc de la ora 17.00, ar fi fost anulat, au precizat surse parlamentare pentru News.ro. 

Decizia anulării discursului a venit la scurt timp după ce Birourile reunite stabiliseră programul pentru ziua de marţi, care cuprindea discursul preşedintelui Ucrainei, începând cu ora 17.00, în plenul celor două Camere ale Parlamentului.

Motivul anulării discursului lui Volodimir Zelenski ar ţine de eventuale perturbări ale discursului preşedintelui Ucrainei.

De interes:  Recomandările Poliţiei de Frontieră pentru românii care pleacă din țară în minivacanţa de Sfânta Maria

UPDATE: 10:35 – Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns la Bucureşti

”Am ajuns în Bucureşti, România, pentru discuţii cu Klaus Iohannis şi pentru a consolida relaţiile noastre de bună vecinătate”, a scris, marţi, pe Twitter, Volodimir Zelenski.

Acesta a apreciat din nou sprijinul pe care România l-a acordat ţării sale: ”Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întăreşte statul, precum şi pentru solidaritatea sa constructivă, care permite naţiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securităţii alimentare”.

Zelenski anunţă că se va discuta şi despre ”continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea aviaţiei şi a altor coaliţii, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre şi relaţiile noastre cu partenerii”.

”România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră şi al cărui sprijin se întăreşte cu timpul. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele naţiuni”, a mai scris Zelenski.

 

De interes:  5 sugestii pentru alegerea firmei de pompe funebre

UPDATE 10:35 – Președintele Volodimir Zelenski a aterizat în România

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face, marţi, prima sa vizită oficială în România, urmând a fi primit de preşedintele Klaus Iohannis, de premierul Marcel Ciolacu. Totodată, el se va întâlni cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi va susţine un discurs în plenul comun.

Volodimir Zelenski va fi primit, la ora 13.00, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, cei doi urmând să aibă convorbiri tete-a-tete şi discuţii oficiale. Ulterior, cei doi şefi de stat vor face declaraţii de presă comune.

Preşedintele Ucrainei se va întâlni cu preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Alfred Simonis şi Nicolae Ciucă. Un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului are loc, marţi, de la ora 14.00, iar de la ora 16.30 Zelenski va ţine un discurs.

Potrivit unor surse, preşedintele Ucrainei ar putea să depună o coroană şi la Monumentul Eroilor din Parcul Carol.

De la ora 17.40, Zelenski va fi primit, la Palatul Victoria, de premierul Marcel Ciolacu.

De interes:  Primarul ales al Timișoarei, întâlnire cu prefectul județului Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.