Vijelia care s-a abătut asupra județului Timiș a produse pagube: case trăznite și copaci doborâți

În contextul avertizării Cod Portocaliu de fenomene meteo periculoase, valabil pentru județul Timiș, în intervalul 15.07.2021, ora 16:00 – 16.07.2021, ora 06:00, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş au fost solicitate să intervină, în jurul orei 23:29, pentru lichidarea unui incendiu la o locuință lovită de trăsnet, în localitatea Beregsău Mare. 12 pompieri au intervenit de urgență cu două autospeciale de stingere, o autoscară de lucru la înălțime și un echipaj SMURD. Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, incendiul afectând acoperișul, podul și camerele de la etajul 1 al locuinței.

În timp ce se deplasau către incendiu, un echipaj de pompieri au fost nevoiți să intervină pentru degajarea a doi copaci doborâți de vânt pe partea carosabilă, pe drumul național DN 59A, între localitățile Săcălaz și Beregsău Mare.

De asemenea, în jurul orei 00:40, un alt incendiu provocat de un trăsnet a avut loc în municipiul Timișoara, pe strada Steaua.
Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 30 mp la nivelul acoperișului unui bloc de locuințe cu 2 etaje. 25 de pompieri cu 4 autospeciale de stingere, 2 autoscări de lucru la înălțime și un echipaj SMURD au intervenit de urgență. Datorită intervenției rapide a pompierilor, incendiul nu s-a extins și la locuințe, fiind localizat la nivelul acoperișului.

De interes:  Gabriel Oprea, președintele UMPMV, mesaj de Ziua Poliției Române: „Poliţiştii români plătesc chiar cu viaţa preţul liniştii şi siguranţei românilor”

Din imobil s-au evacuat 16 persoane care, din fericire, nu au necesitat îngrijiri medicale.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.