Noi dezvăluiri uluitoare în partea a 3-a a interviului maraton acordat de fostul procuror DNA Mircea Negulescu. Cel supranumit „Portocală” le-a povestit jurnaliștilor Realitatea Plus Iulian Leca și Bogdan Muzgoci cum acționau șefii Statului Paralel, cum îi lăudau sau îi criticau pe procuroi, cât de interesați erau de dosarul lui Sebastian Ghiță. Pe cine a supărat Negulescu, cum a căzut în dizgrație și cum a reușit să fie cauza rupturii binomului Coldea – Kovesi? De asemenea, Negulescu denunță încrengăturile politice, de ce a fugit Ghiță și în ce relații era cu mai marii Statului Paralel. Continuă dezvăluirile incendiare care arată cum Caracatița formată din oameni de afaceri controversați, politicieni și șefi din servicii făcea tot posibilul pentru a proteja un singur lucru: proprii bani! 

Mircea Negulescu afirmă că a fost mai intâi surprins, apoi a avut un șoc să constate cât de repede a ajuns din postura de a fi unul dintre cei mai lăudați procurori la unul dintre cei mai detestați.

De interes:  Iohannis: Relaxarea începe din 15 mai: fără mască în spațiul public, fără restricții de noapte, magazinele revin la program normal

“Sunt unele dintre cele cele mai grave acuzatii, pe care eu nu mi le-am putut imagina nu numai la un procuror (…) e o înșiruire de infracțiuni pe care n-am văzut-o nici în drept unui politician.

GHIȚĂ CEREA, ÎN GENUNCHI, ÎNDURARE PENTRU “TATAIE” COSMA

Procurorul este convins că în spatele căderii sale se află Sebastian Ghiță, care încerca să mușamalizeze diverse informații compromițătoare la adresa sa.

 “Procurorul Tudose, care e tânăr pensionar și care la un moment dat ar trebui să scoată declarația pe care a dat-o la judecătorul de drepturi și libertăți, în care povestește cum noaptea, când treaz, când beat, venea dl. Ghiță la el și îi cădea în genunchi și îl ruga să-l scape pe Tataie, Tataie fiind Mircea Cosma”, a relatat Negulescu, în interviul-maraton pe care l-a purtat cu jurnaliștii Realitatea Plus Iulian Leca și Bogdan Muzgoci.

COLDEA SUNA LA SRI PRAHOVA SĂ ÎNTREBE CE VREA DNA DE LA GHIȚĂ

Un alt eveniment care i-a accelerat declinul a fost schimbarea atitudinii pe care o avea față de el adjunct SRI, Florian Coldea, despre care susține că, la început, l-a încurajat și l-a lăudat.

De interes:  Amenzi pentru cei care aruncă deșeurile pe domeniul public

“La un moment dat eram cu un angajat al domniei sale, care lucra la Prahova și persoana respectivă a primit un telefon de la Coldea, era 11 seara și primul lucru pe care l-a întrebat a fost „De ce l-au chemat pe ăla (Sebastian Ghiță – N.R.) acolo?”.

“Ideea este că, din discuția pe care a avut-o persoana respectivă, am înțeles că Sebastian Ghiță era sfătuit să nu dea niciodată declarații.(…) Atunci l-am informat pe șeful meu ierarhic de la vremea respectivă și am hotărât să îi limităm accesul la informații domnului de la SRI Prahova,”

Negulescu susține chiar că șefii SRI erau atât de suspicioși în privința informațiilor pe care propriul lor om de la Ploiești le furniza, încât îl testau, din 2 în 2 săptămâni, cu detectorul de minciuni.

ANCHETA LUI GHIȚĂ A RUPT BINOMUL KOVESI-COLDEA

Mircea Negulescu susține că anchetarea lui Sebastian Ghiță a creat o ruptură în binomul Coldea- Kovesi, iar rezultatul ar fi fost fuga din țară a omului de afaceri.

De interes:  Autorizații de funcționare lipsă, gunoi aruncat pe spațiul public și alte nereguli, într-una dintre cele mai populare zone comerciale din Timișoara

“Sunt convins că a fost ajutat, vă dați seama că nu putea să fugă singur. Vă dați seama că nu putea, doar nu a trecut înot”, a afirmat Negulescu. Chiar și acum, fostul procuror crede că mulți oameni sunt interesați ca Sebastian Ghiță să tacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.