Universitatea de Științe Agricole deschide un Agrovillage în Timișoara

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara se pregătește să deschidă la finalul lunii un Agrovillage, o piață în care să își expună produsele proprii, dedicată însă și micilor producători din vestul țării.

Proiectul este gestionat de doctoranzii universității, spune rectorul USAMVB, Cosmin Popescu.

“Intenția noastră este ca în cursul lunii martie să dăm drumul la acea piață intitulată Agrovillage, un sătuc agricol pentru încurajarea producătorilor mici din zona de vest. Dacă acest lucru va funcționa, vrem să extindem numărul de căsuțe de acolo”, spune rectorul USAMVB, Cosmin Popescu.

În context, Cosmin Popescu mai spune și că în luna mai, universitatea va deschide un magazin în care să își vândă, de asemenea, produsele proprii.

“Este chiar pe drumul care face legătura între nordul universității, între Calea Aradului și Calea Torontalului, pentru a vinde din produsele universității în acest magazin. Aici mă refer la produse de panificație, produse de carne, lapte și peste zece produse din sectorul vegetal, din sectorul legumicol. Noi am semnat un contract cu cei de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, este pentru realizarea unei mici infrastructuri de producere de sucuri de fructe și legume, în mod special vor fi fructele pe care noi le avem în cadrul stațiunii didactice”, mai spune Cosmin Popescu.

De interes:  Ia pastila SRS: Episod special. Se va lăsa cu demisii după incendiul de la Matei Balș?

În Timișoara mai funcționează o singură piață volantă, în prezent, cea de la stadionul Dan Păltinișanu.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.