Unitatea de terapie intensivă de la Galați va fi adusă la Timișoara

Unitatea de terapie intensivă, din curtea Spitalului Județean Galați, care a fost primită cu multă bucurie de cadrele medicale de pe secția ATI, va fi mutată.

Când credeau că pot respira ușurate, cadrele medicale de pe secția de Terapie Intensivă din Galați pierd o dotare care le-ar fi ușurat munca. Secția mobilă de terapie intensivă va pleca la Timișoara, la Galați campând în curtea spitalului mai multe săptămâni. Unitatea trimisă de la București la cererea autorităților locale nu a fost folosită pentru că nu a putut fi racordată la utilitățile necesare. Nici promisiunile ministrului Tătaru nu au fost de ajutor: personalul a lipsit cu desăvârșire. Din surse, se pare că au fost aduși doi medici rezidenți de la Iași. Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției a luat decizia de a muta unitatea la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara. Motivul invocat a fost creșterea alarmantă de cazuri Covid-19 din vestul țării.

Prefectura Galați a transmis: „Ca urmare a creșterii accelerate a cazurilor critice ce au nevoie de asistență medicală în terapie intensivă în zona de vest a țării, Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției a decis mutarea unității mobile de terapie intensivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Galați la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara. În data de 14 Iulie 2020, Guvernul României a decis aducerea unității mobile de terapie intensivă la Galați în urma solicitării adresate Ministerului Sănătații de către Spitalul Județean din Galați. Repartizarea unității mobile ATI a fost făcută în condițiile în care solicitarea prevederea necesitatea detașării acestui dispozitiv medical în condițiile creșterii alarmante a numărului de infectări și a depășirii capacității de internare a pacienților critici în sectiile de terapie intensivă. Având în vedere faptul că la nivelul județul Galați, în ultima săptămână, numărul de infectări înregistrat este în scădere, a fost decisă repartizarea unității către zona de vest a țării”.

De interes:  1 octombrie – Banat FM

Sursa: Realitatea de Galati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.