Deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei dintre România și Ungaria, la BebaVeche – Kubekhaza va avea ca efect intensificarea schimburilor economice, culturale, educative, sportive, descurajarea traficului ilegal de orice fel, un grad sporit de securitate a frontierelor, consideră senatorul de Timiș, Alina Gorghiu.

Senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu a avut o întâlnire la Senat cu Ambasadorul Ungariei la București, Botond Zákonyi.O temă importantă a dialogului a vizat deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de la Beba Veche-Kübekháza, un subiect de interes major pentru toți cei care locuiesc în zonă.

„Și România, și Ungaria, și Serbia au numai de câștigat prin operaționalizarea acestui punct de frontieră.  Argumentele sunt multe: intensificarea schimburilor economice, culturale, educative, sportive, descurajarea traficului ilegal de orice fel, un grad sporit de securitate a frontierelor etc. Ca să nu mai vorbim de faptul că localnicii nu vor mai fi nevoiți să parcurgă zeci de kilometri în plus pentru a ajunge de la Beba Veche la Szeged și invers.

De interes:  Start în campionatul județean de minifotbal! Ploaie de goluri la „Park Arena” – Banat FM

Săptămâna viitoare, voi face un demers pentru impulsionarea tratativelor dintre Guvernul României și cel al Ungariei pentru deschiderea acestui punct internațional. Sper ca adresa pe care o voi înainta Ministerului Afacerilor Externe, cât și Ambasadorului Ungariei la București, să fie semnată de toți parlamentarii de Timiș!”, transmite Alina Gorghiu.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.