Un cinematograf din Timișoara, ajuns în ruină după 1989, a revenit la viață

În urma unei investiții de aproximativ 2 milioane de euro, sala care arăta jalnic, fiind adăpost pentru oamenii străzii, arata acum impecabil.  Renovarea ei face parte dintr-un proiect mai amplu care vizează refacerea fostelor săli de cinema din oraș, căzute în paragină.

Cinematograful Victoria din Timișoara era, înainte de 1989, unul dintre locurile în care mii de oameni veneau să asiste la proecții de filme. Erau mai multe astfel de locuri în oraș, toate căzute în paragină după revoluție. La un moment dat, singurele locuri în care timișorenii mai aveau acces la proiecții cinematografice erau multiplexurile din mall-uri. Acum situația începe să se schimbe.

Primul cinematograf reabilitat dintre cele cini propuse în proiect este acum gata sa primească specataori. Nu doar pentru filme, pentru că, fiind dotat cu un ecran retractabil, poate găzdui si alte evenimente culturale. Faptul ca lucrarile au fost finalizate nu inseamna insa si ca in aceasta sala vor incepe imediat sa fie organizate evenimente. Mai trebuie obtinute avizele de la ISU si Centrul National al Cinematografiei.

De interes:  Prognoza meteo pentru toată luna iulie

Și alte foste cinematografe din oras au intrat in reabilitare, în perspectiva evenimentelor Timișoara Capitala Culturala Europeană. Mai precis, cinci dintre săli care adăposteau proiectii de filme se află acum în diferite faze de reamenajare. Astfel, infrastructura culturală a Timișoarei va deține 1.600 de noi locuri de spectacole până în 2023.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.