În timpul Evului Mediu, fetele tinere nemăritate obişnuiau să consume mâncăruri neobişnuite în ziua Sfântului Valentin pentru a-şi visa ursitul. De asemenea, tot în această perioada, se credea că prima persoană de sex opus pe care o întâlneai în dimineaţă Sfântului Valentin era şi persoană cu care te vei căsători. Unele persoane cred şi astăzi în această metodă de a-l vedea pe cel hărăzit.

Superstiţii de Ziua Îndrăgostiţilor.  Dacă o femeie vrea cu orice preţ să vadă chipul viitorului sau soţ şi o cantitate suficientă de „sânge rece” îi curge prin vene, atunci poate să recurgă la o metodă care îi poate speria chiar şi pe cei mai curajoşi: poate să-l conjure pe acesta să apară la miezul nopţii, în ajunul Zilei de sf. Valentin, într-o locaţie mai puţin obişnuită: într-un cimitir cu biserica (sau capela).

În timp ce face înconjurul bisericii de 11 ori, murmură o anumită incantaţie menită să provoace spiritul viitorului soţ să apară.

De interes:  46 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV-2

Conform unui obicei mai vechi, în ajunul sărbătorii Sfântului Valentin, tinerele fete care doreau să vadă chipul celui ursit în vis, trebuiau să pun un bucheţel de rozmarin înăuntrul pernei. Pe de altă parte, conform unei alte superstiţii, în funcţie de păsările pe care le vezi în ziua Sfântului Valentin (dacă eşti persoană de sex feminin) îţi vei află şi destinul tău marital.

În vremuri de demult, dacă o femeie vedea în ziua de Sfântul Valentin un măcăleandru zburând deasupra capului -acest lucru era considerat drept semn că se va mărită cu un marinar, iar dacă vedea o vrabie -însemna că se va mărită cu un bărbat sărac, fiind totuşi extrem de fericită.

Un cintezoi care zbura deasupra unei anumite femei înseamnă că acea femei se va mărită cu un bărbat bogat, conform garbo.ro.

Superstiţii de Ziua Îndrăgostiţilor. Culoarea păsării era şi ea foarte importantă, fiind un indiciu extrem de preţios în desluşirea viitorului în iubire:

De interes:  EX-ul din Viata ta – Banat FM sound factory

-pasăre neagră- semn că vei avea că soţ un bărbat vesel
-pasăre albastră- semn că vei avea că soţ un bărbat un preot sau un slujitor al bisericii
-forfecuţa galbenă (o specie de pasăre care se găseşte în Marea Britanie) – soţul tău va fi o persoană raţională şi practică. Nu uitaţi aşadar să priviţi deasupra voastră de Valentine’s Day!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.