Toată România este în SCENARIUL VERDE, de astăzi. Florin Cîțu anunță noi ridicări de RESTRICȚII: „Pandemia va trece. De la 1 iunie, vor exista relaxări pentru toți românii”

„Lucrurile merg foarte bine. Am primit vestea foarte bună că de azi în București suntem sub 1,5 la mie, ceea ce înseamnă că această campanie de vaccinare este de succes. Este singurul element care explică evoluția ratei de infectare în jos în toată țara. Înseamnă că și presiunea pe spitale s-a redus și suntem mai aproape de revenirea la normalitate. Avem dozele necesare și nu avem nicio scuză să nu atingem ținta pe care ne-am propus-o la 1 iunie pentru a face un pas important spre revenirea la normalitate. Pandemia va trece. Contează acum să pregătim resursele pentru ceea ce urmează.

Vreau să le arătăm românilor ce urmează după. Ne vom concentra pe economie. România trebuie să facă pași importanți în procesul de convergență.

De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zona în care sunt”, a transmis Florin Cîțu.

Referitor la facilitățile care ar putea fi acordate celor vaccinați, Florin Cîțu a declarat: „Eu am spus că este opinia mea personală că persoanele care s-au vaccinat ar trebui să aibă beneficii în societate. Vom vedea cum arată aceste beneficii. Vom găsi soluții. Știu problema cu nunțile și evenimentele și înțeleg că există sute de mii de nunți amânate, și că toți vor să se vaccineze. Vom vedea care este soluția să existe și testare. Vom găsi cele mai bune soluții pentru relaxare de la 1 iunie”.

De interes:  Farmacistă din Timișoara, atacată pentru bani și medicamente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.