Unul dintre cei mai longevivi în funcție directori ai unei societăți subordonate primariei Timișoara a fost demis. 

Consiliul de Administraţie al SC Horticultura SA, societate aflată în subordinea Primăriei Timişoara, l-a demis din fucţie pe directorul Andrei Drăgilă, după o serie de scandaluri cu administraţia Fritz. În locul lui a fost numit un interimar pentru patru luni, urmând să fie organizat concurs, potrivit News.ro.

 

Într-un comunicat trimis vineri de Direcţia de Comunicare a Primăriei Timişoara, dar semnat de către Consilul de Administraţie al SC Horticultura SA, este anunţată demiterea directorului Andrei Drăgilă.

 

Motivarea demiterii lui Andrei Drăgilă de la conducerea societăţii care se ocupă de spaţiile verzi din municipiu este aceea că ar fi avut abateri grave de la atribuţiile de serviciu, care „au avut efecte negative asupra modului de întreţinere al zonele verzi şi al parcurilor din zona centrală şi care au adus prejudicii semnificative bunei funcţionari societăţii pe care a condus-o”, se arată în comunicat.

 

Toţi cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie au votat demiterea lui Andrei Drăgilă. Este vorba despre Gabriela Ioana Gunter, Anca Megan, Letiţia Malaies, Rudolf Graf (consilier personal al primarului Dominic Fritz), Ioan Mateuţ, Ioan Nescu şi Dana Dobrescu.

 

„Fostul director executiv al societăţii nu a luat măsuri pentru a creşte veniturile din surse alternative, preferând ca societatea să se bazeze doar pe contractele cu municipalitatea şi pe veniturile pe care le aduc acestea. Nu a instituit nicio modalitate clară de evaluare a calităţii serviciilor prestate, nici în urma adreselor venite de la Direcţia de Mediu, în care erau reclamate deficienţe, lucru extrem de grav având în vedere că, la 3 astfel de notificări, contractul cu Primăria Municipiului Timişoara, principalul aducător de venituri pentru societate, poate fi reziliat. Printre notificările venite de la Direcţia de Mediu se numără şi cea referitoare la deteriorarea Parcului Rozelor din cauza întreţinerii deficitare. Directorul executiv nu s-a îngrijit de buna întreţinere a patrimoniului societăţii. În urma vizitelor efectuate de membrii CA la serele şi pepiniera societăţii au fost constatate lipsa curăţeniei, imposibilitatea identificării stocurilor de plante deţinute şi lipsa de întreţinere a echipamentelor”, transmit reprezentanţii Consiliului de Administaţie.

 

 

Dealtfel, în primăvara anului trecut însuşi primarul Dominic Fritz a fost cel care a dat ordin să nu se mai planteze nicio floare în jardinierele din oraş, deşi în pepinieră se aflau peste 100.000 de flori. Înurma demersurilor consilierului local Roxana Iliescu (PRO România), aceste flori au fost plantate, în cele din urmă.

 

În locul lui Drăgilă a fost numit un director interimar pe o perioadă de patru luni, inginerul Dan Rusu. Noul director interimar al societăţii va avea ca primă sarcină din partea Consiliului de Administraţie realizarea unui inventar şi eficientizarea societăţii prin diversificarea surselor de venit.

 

Încă de la preluarea mandatului, administraţia Fritz a încercat înlăturarea lui Andrei Drăgilă de la conducerea Horticulatura. Drăgilă spunea, în primăvara anului trecut, că se fac presiuni asupra lui, pentru a pleca de bunăvoie din societate şi că i s-a cerut demisia chiar de viceprimarul Ruben Laţcău.

 

Doctor în horticultură, Andrei Drăgilă a lucrat peste 40 de ani în domeniul spaţiilor verzi din Timişoara, a fost şef din 1991 şi avea concurs pe funcţie.

 

Consiliul Local va lansa un concurs pentru ocuparea funcţiei de director la Horticultura, mai anunţă reprezentanţii administraţiei.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.