Autorităţile iau în calcul posibilitatea transferării unor pacienţi bolnavi de COVID-19 de la Timişoara, la Arad, în contextul creşterii semnificative a numărului de infectări în judeţul Timiş.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost contactată de către reprezentanți ai Comitetului Național pentru Situații de Urgență în vederea preluării unor pacienți pozitivi, dacă secțiile COVID-19 din Timișoara nu vor mai avea suficiente locuri, în contextul creșterii, în ritm alert, a numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2, la nivelul județului Timiș,

“În cazul în care Timișoara nu va mai avea locuri pentru pacienții confirmați, atunci îi vom prelua noi, atâta timp cât vom avea paturi disponibile. La ora actuală, în spital, avem un număr de 37 de pacienți confirmați cu SARS CoV-2 și un total de 137 de locuri pentru confirmați și suspecți. Pentru a fi pregătiți în cazul creșterii numărului de pacienți, astăzi am luat decizia să deschidem și restul secțiilor în care, în martie, aprilie și mai s-au tratat pacienți infectați cu SARS CoV-2”, spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz.

De interes:  Nicky Larson et le parfum de Cupidon (Un detectiv afemeiat) – BANAT

După redeschiderea celorlalte secții, la Arad vor mai fi disponibile alte peste 100 de locuri.

De menționat este faptul că la începutul pandemiei în România, în luna martie, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a tratat pacienți din Arad, confirmați cu virusul SARS CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.