Sorin Cîmpeanu a schimbat SCENARIUL de vacanță școlară: „Putem să reducem cu doar o săptămână, iar examenele să rămână la datele planificate”

„Este frustrant să fii nevoit să alegi mereu cea mai puțin rea. Este frustrant că nu putem să organizăm o testare non-invazivă în școli. Sunt foarte multe lucruri frustrante.

Nu este un secret pentru nimeni că rata de infectare crește. În primul rând, putea fi cu predare online perioada propusă, însă, vă aduc la cunoștință că nu toți copii au șansa copiilor noștri, ai mei, ai dumneavoastră. Predarea online a fost acuzată că a fost deficitară.

În al doilea rând, ar puea fi acela că cele două săptămâni de vacanță ar putea fi înlocuite cu două săptămâni de prezență în luna iunie de exemplu. Ideea ar fi următoarea: putem să lăsăm examenele la datele programate, să reducem cu doar o săptămână și să egalăm finalul semestrului 2 cu doar o săptămână, iar exmenele să rămână la datele planificate. Aceste date le vom propune mâine” a explicat Sorin Cîmpeanu la Realitatea PLUS.

Referitor la persoana căreia i-a aparținut propunerea prin care copiii să primească o lună de vacanță, ministrul a declarat: „Ministrul Sănătății are curajul asumării. Și-a asumat varianta propusă, cu vacanță o lună. Mâine vom discuta și vă asigur că decizia finală care stă în dreptul ministrului Educației va fi în interesul elevilor”.

De interes:  100% TU DECIZI! Valerian Vreme, traseist veritabil, mai schimbător ca vremea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.