SONDAJ INSOMAR. Guvernul de coaliție, în impas – LOVITURĂ DURĂ, la două luni de la învestitură. PNL câștigă teren

Românii își mențin încrederea în PNL și în președintele Klaus Iohannis. Este concluzia unui sondaj de opinie INSOMAR efectuat la comanda Realitatea.net

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat în perioada 8-11 februarie, în rândul populației adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani și peste, la cererea Realitatea.net, deși românii sunt sceptici în ceea ce privește rezistența actualului guvern de coaliție (34% dintre repondenți au declarat că actualul guvern va rezista până la finele mandatului, în timp ce 49% nu-i dau nicio șansă), sunt convinși că PNL va reuși să identifice o soluție pentru relansarea economiei României. 

Imagine

La capitolul încredere în politicieni, Klaus Iohannis ocupă poziția fruntașă, cu 26%, urmat de Ludovic Orban – 17% și Marcel Ciolacu – 16%.

Imagine

Același clasament este valabil și ca răspuns la întrebarea „care credeți că este cel mai popular politician din România” – Klaus Iohannis (25%), Ludovic Orban (18%) și Marcel Ciolacu (17%). Interesante sunt și ultimele locuri din clasament. Claudiu Târziu a obținut doar 4% din voturi, în condițiile în care George Simion are 16%, iar Paul Stănescu și Emil Boc au însumat, fiecare, abia câte 1%. Nicușor Dan a obținut, la aceeași întrebare, doar 2% din voturi. 

De interes:  Rosso-nerii, îngenuncheați de Bătrâna Doamnă: CSM Reșița – UTA Arad 2-3 – Banat FM

Imagine

La întrebarea „Cărui lider politic i se potrivește sintagma „Își ține promisiunile”?”, românii chestionați au răspuns: Klaus Iohannis – 23%, Ludovic Orban – 18%, Marcel Ciolacu – 17%.  La polul opus, se află Dan Barna, cu 6%, Nicușor Dan, cu 3%, și Florin Cîțu, cu 2%. 

Imagine

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1030 de respondenți, în perioada 8-11 februarie 2021, eroarea fiind de plus-minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eșantinoanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanță. 

Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele sunt neponderate. 

SONDAJ INSOMAR. Răsturnare de situație – pe cine vor românii la Cotroceni. Calculele care dau fiori clasei politice 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.