Societatea de salubrizare care se ocupa de ridicarea deșeurilor menajere si reciclabile din Timișoara a început controalele. Timișorenii care nu colecteaza corect deșeurile riscă să rămână fără gunoiul neridicat. Inițiativa se bucură de sprijinul autorităților locale.

„Legislația în domeniul deșeurilor este foarte strictă. În Timiș stăm destul de bine, dar suntem departe de unde ar trebui să ajungem. Pentru anul 2020, ținta de deșeuri reciclabile a fost 50%. Am reușit să atingem un grad de valorificare de aproximativ 18% în județul Timiș. Gradul de depozitare a deșeurilor municipale a fost 92,4%. Avem nevoie ca cetățenii să se implice în ceea ce înseamnă selecția deșeurilor”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș.

„Reprezentanții instituțiilor vor însoți echipajul  în vedere identificării recipientelor cu conținut necorespunzător. În cazul nerespectării obligației de precolectare separată, utilizatorii serviciului de salubrizare vor fi avertizați asupra abaterii prin aplicarea pe recipiente  a unor etichete de neconformitate” au transmis cei de la salubrizare.

De interes:  100% TU DECIZI! Alexandru Oprea, baronul acoperiților din Dâmbovița. Pensie de ofițer în rezervă și salariu baban la CJ

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.