Semnale costiere instalate pe malurile Canalului Bega, din Timişoara până la graniţa cu Serbia

Directorul general al Regiei Autonome Administraţia Canalului Navigabil Bega (ACNB) Timiş, Ion Mateescu, a anunţat, marţi, că în această lună vor fi instalate marcaje kilometrice pe malurile Canalului Bega, de la Uzina Hidroelectrică din Timişoara până la graniţa cu Republica Serbia, pentru creşterea siguranţei navigaţiei, data reluării navigaţiei spre ţara vecină, în scop comercial şi de agrement, fiind foarte aproape.

„În perioada următoare vor fi instalate 268 de semnale costiere, care vor semnaliza poziţia şenalului navigabil în raport cu malurile Canalului Bega. După instalare, indicatoarele vor servi drept puncte de reper pentru conducătorii ambarcaţiunilor pe Bega, pentru ca traficul naval să se desfăşoare în siguranţă. Implementarea sistemului de semnalizare costieră va contribui la fluidizarea traficului naval şi va conduce la siguranţa navigaţiei pe tronsonul navigabil al Canalului Bega”, a afirmat Ion Mateescu.

Regia Autonomă ACNB are în vedere permanent asigurarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe sectorul românesc al Canalului navigabil Bega, în lungime de 42,444 km, iar siguranţa navigaţiei şi fluidizarea traficului naval pe tronsonul cuprins între Uzina Hidroelectrică Timişoara şi frontiera de stat cu Republica Serbia sunt principalele obiective ale ANCB Timiş.

De interes:  Criză la serviciul de înmatriculări auto din Timiș, după arestarea a nouă polițiști

În calitate de administraţie de cale navigabilă interioară, ANCB are obligaţia să asigure semnalizarea costieră pe tronsonul amintit. În vederea îndeplinirii acestui obiectiv extrem de important, au fost demarate în cursul acestei luni procedurile de achiziţie publică a semnalizării costiere, fiind lansată şi atribuită licitaţia, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.