Scandalul legat de Timișoara Capitală Culturală continuă. Replicile se dau pe rețelele de socializare

Primarul Dominic Fritz dă impresia că lucrurile sunt sub control. El spune că s-a întâlnit cu oameni de cultură din oraș și s-a sfătuit cu aceștia în legătură cu proiectele legate de Calitala Culturală. Totul pare calm și frumos.

 

„Am avut aseară o întâlnire cu oamenii de cultură din Timișoara: scriitori și manageri, artiști și actori, independenți și reprezentanți ai unor instituții. Am discutat deschis și sub semnul urgenței.

După 5 ani de letargie și o pandemie, mai avem un an să restartăm evenimentele culturale în Timișoara, să le ducem către timișoreni și astfel să aducem cetățenii lângă proiect și lângă oraș.

M-am bucurat să văd că oamenii de cultură din Timișoara cred în puterea lor de a crea și vor să pună, în continuare, umărul la acest proiect care reprezintă cea mai mare șansă pe care orașul a avut-o vreodată de a se arăta lumii.

Primăria Timișoara este și va rămâne principalul finanțator al proiectului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Chiar astăzi lansăm apelul pentru programul cultural prioritar ˝Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023˝, cu un buget de 4 milioane de lei. În total, în acest an, Primăria Timișoara pune la dispoziția timișorenilor 9 milioane de lei pentru proiecte culturale.

De interes:  CULISELE STATULUI PARALEL Opt ani de închisoare pentru Elena Udrea. Dedesubturile unei condamnări (VIDEO)

Dar comunitatea culturală a orașului va avea un cuvânt important de spus în următorii ani și prioritatea candidaturii noastre, cu care am câștigat titlul, este să punem în valoare potențialul timișorenilor, al istoriei multiculturale a orașului, al Timișoarei ca oraș european. Proiectele pe care le vom susține sunt cele care vor rezista timpului și care vor transforma Timișoara cel puțin pentru următorul deceniu. Iar aici, noi, primăria, oamenii de cultură, operatorii culturali, prietenii din toate colțurile României și ale Europei suntem toți de acord.

Nu mai este timp de pierdut, iar comunitatea culturală a înțeles acest lucru. Este momentul să trecem la lucru și să arătăm României, Europei și întregii lumi ce poate Timișoara”, scrie el pe Facebook.

 

Replica fostului primar, Nicolae Robu, nu întârzie să apară, intr-un atac virulent, pe aceeași rețea de socializare:

 

„NOI am câștigat competiția pt titlul de capitală culturală europeană, nu altcineva! Ați venit dv, un neica nimeni și ați decretat că nimic nu este în regulă aici! Tot ce-ați făcut dv, de 8 luni, a fost să vă promovați clientela de incompetenți și jegmănitori peste tot, ca un cancer! Și să scurgeți banii noștri către cei ce v-au sprijinit să ajungeți Primar!

De interes:  Interviu Liviu Dragnea: Episodul 2. Dezvăluiri incendiare despre Viorica Dăncilă. Cum a pus mâna pe putere?

 Acum ați ajuns la proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană, elaborat CU MINE CA PRIMAR și declarat câștigător al competiției cu alte 13 orașe ale României de asemenea CU MINE CA PRIMAR!

  Acesta a ajuns la rând, e și el acum în pericol de moarte, ca și COLTERM, ca STPT și ca tot ce atingeți dv și șleahta acolită!”, a scris acesta pe Facebook.

 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.