Deși mărul este fructul cel mai des invocat în menținerea sănătății, chiar și a celei bucale, puțină lume știe că brânza sau castravetele sunt mai de folos decât celebrul fruct.

Pentru situațiile în care nu ai cum să folosești periuță de dinți poți să apelezi la câteva alimente care curată dinții și îi albesc:

1. Brânză versus gumă de mestecat

După masă de prânz suntem tentați să luăm o gumă de mestecat pentru a curată dinții și a împrospăta respirația, însă știai că brânză este mult mai eficientă în acest sens? Specialiștii susțin că o bucată de brânză poate să curețe mai bine dinții decât gumă de mestecat, deoarece crește nivelul pH-ului peste 5,5 și reduce riscul de carii. Pentru a proteja dantură de probleme este foarte important nivelul pH-ului.

În schimb, gumă de mestecat nu face altceva decât să stimuleze producția salivei care este sănătoasă pentru dinți, însă trebuie să eviți sortimentele cu zahăr care distrug dantură. Astfel că dacă nu vrei să folosești gumă de mestecat trebuie să știi că cea mai bună alternativă poate să fie o bucată de brânză care curată dinții și împiedică îngălbenirea lor.

De interes:  Fostul șef SIE, Ioan Talpeș, dezvăluiri bombă din culisele privatizării Petrom. Șpăgi de milioane de dolari

2. Turmeric versus medicamente

Această pulbere de un galben intens este recunoscută pentru faptul că albește dinții și are un efect antibacterian, protejând cavitatea bucală de infecții cum ar fi gingivită, inflamarea gingiilor și durerile asociate. Este un remediu mult mai eficient decât multe tratamente medicamentoase, susțin specialiștii și poate să fie folosit ori de câte ori este nevoie fără efecte adverse. În schimb, anumite medicamente pot să determine o uscăciune exagerată a gurii, respirația urat mirositoare și probleme la nivelul gingiilor și a dinților.

3. Castraveți versus lămâie

Este un mit faptul că lămâile pot să albească dinții, iar dacă întrebi un medic stomatolog îți va spune că poate să aibă efecte negative foarte serioase asupra smalțului dentar. Astfel că, cea mai bună alternativă o constituie castraveții. Astfel că după o masă de prânz poți să-ți cureți dinții consumând o felie de castravete care curată dantură, masează gingiile și previne îngălbenirea dinților. În schimb, lămâile conțin acid care poate să subțieze smalțul dinților, favorizând astfel apariția problemelor dentare.

De interes:  Descinderi în 3 județe, rețea de CERTIFICATE COVID FALSE anihilată. Medic, suspectat de zeci de "vaccinări la chiuvetă"

4. Căpșuni versus bomboane cu aromă de căpșuni

Căpșunile sunt printre alimentele cele mai folositoare pentru curățarea dinților după masă, deoarece sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a albi dantură. De asemenea, căpșunile mixate cu bicarbonat de sodiu au un efect puternic de curățare a dinților și de albire a lor. În schimb, bomboanele cu aromă de căpșuni nu au cum să facă bine danturii pentru că ele conțin zahăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.