Preşedintele ALDE scrie, marţi, pe Facebook, ca o constatare, că, la fel ca de obicei, în politica europeană, românii se duc „după fentă”.

„După împărţirea marilor posturi europene strict între patru state din Vest, cu Germania şi Franţa în frunte, am văzut chipuri fericite, la noi, de faptul că asta ar maximiza, în compensaţie, şansele de a avea postul de procuror şef european pentru Laura Kovesi. Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda „compensaţii” Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post – presupunând că l-am obţine – nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mână şi ne-ar bloca cu două”, transmite Călin Popescu Tăriceanu.

De interes:  Raed Arafat a dat ORDINUL prin care spitalele sunt obligate să nu refuze pacienții care ajung în UPU

Preşedintele Senatului aminteşte de lichidarea unor firme autohtone „prin suspectarea şi anchetarea la nesfârşit a patronilor ori a managerilor”.

„Să reamintim cum a fost capitalul românesc călcat efectiv pe cap şi au fost forţaţi să lase locul liber pentru investitorii străini care au avut drum presărat cu petale de flori? Aşa cum azi românii află cum au lovit în subvenţiile agricultorilor români deciziile comisarului european Dacian Julien Cioloş, mi-e să nu descoperim peste ani cum a îngropat procuroarea europeană Kovesi ce a mai rămas din capitalul românesc. Vedem unitate când e vorba să ni se ia, dar nu vedem unitate când trebuie să impunem noi ceva. Aşa îmi explic dezbaterile subţirele din spaţiul public despre ce portofoliu de comisar european ni se va acorda în acest mandat al noii Comisii Europene. Cred că mai putem prinde un post substanţial dacă vom conlucra, Guvern-Parlament-Preşedinte, şi nu ne ducem după fentă, spre bucuria altora”, conchide Călin Popescu Tăriceanu.

De interes:  „Sportul verde”, o competiție a prieteniei – Banat FM sound factory

O decizie privind conducerea Parchetului European nu a fost luată încă, candidaţii rămaşi în cursă fiind Laura Codruţa Kovesi şi francezul Jean-François Bohnert.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, este favorit pentru şefia Parchetului Naţional Financiar din Franţa, corespondentul DNA, a relatat postul de televiziune TV5Monde.

Articolul Rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze accesul la fondurile europene apare prima dată în Ziarul Nationalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.