Războiu din Ucraina a ajuns în ziua a 567-a.

UPDATE – Kim Jong Un şi Vladimir Putin s-au întâlnit la un centru spaţial din estul Rusiei 

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele rus Vladimir Putin s-au întâlnit, miercuri, la un centru spaţial din estul Rusiei, înaintea unor discuţii anticipate privind armele şi la doar câteva ore după ce Coreea de Nord a lansat două rachete balistice în apele din largul Peninsulei Coreene, transmite CNN.

UPDATE 8:40 – Atac cu rachete de croazieră asupra portului Sevastopol din Crimeea, urmat de un incendiu masiv

Șantierul naval Sevastopol din Peninsula Crimeea a luat foc, miercuri dimineață, și două nave au fost avariate după ce Ucraina a lansat 10 rachete și trei ambarcațiuni rapide asupra portului, a transmis Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters.

UPDATE 8:20 – Au fost bombardamente din nou la graniţa României, noaptea trecută. Portul Reni, de pe Dunăre, situat la 200 de metri de apele noastre teritoriale a fost bombardat de forţele ruse, în jurul orei 2 dimineaţa. 

UPDATE 1:00 – Mesaj RO-Alert trimis de ISU Tulcea pentru a avertiza asupra pericolului căderii unor obiecte din spațiul aerian – Mai multe drone în zona Ismail

UPDATE Wall Street Journal: Alexei Navalny ar putea fi parte a unui schimb de prizonieri între Rusia și SUA
Conform surselor Wall Street Journal, disidentul rus Alexei Navalny ar putea fi implicat într-un schimb de deținuți între Rusia și SUA. Informația vine de la oficiali occidentali care discută despre un potențial acord de schimb de prizonieri ruși cu țările occidentale.

De interes:  Triumf Amira Love Letter, despre practici artistice în artele vizuale

În luna august, Navalny a primit o sentință de 19 ani de închisoare de la un tribunal moscovit, fiind acuzat de extremism în legătură cu activitatea Fundației sale Anticorupție. El își servește deja o condamnare de nouă ani.

UPDATE: Un avion SU-20 s-a prăbușit în sudul Rusiei
Ministerul Apărării rus a confirmat că un avion de tip SU-20 s-a prăbușit în sudul țării. Destinul echipajului rămâne necunoscut.

UPDATE: Zelenski se va întâlni cu Netanyahu la Adunarea Generală a ONU
Președintele ucrainean și prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, vor avea o întâlnire în cadrul Adunării Generale a ONU din New York, conform ambasadorului israelian în Ucraina, Michael Brodsky. Agenția de știri ucraineană Ukrinform a raportat această informație. „Întâlnirea dintre Netanyahu și Zelenski va avea loc la New York în zilele următoare. Ambii lideri vor fi prezenți la sesiunea Adunării Generale a ONU”, a menționat diplomatul pe Telegram.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al președintelui Zelenski, Serhii Nikiforov, a confirmat că președintele va fi prezent la Adunarea Generală a ONU din New York. La data de 20 septembrie, Consiliul de Securitate al ONU va organiza o dezbatere publică despre Ucraina, la care vor lua parte lideri de stat și guvernamentali.

De interes:  O nouă tranșă de vaccin anti-COVID, așteptată la Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.