Primarul municipiului Lugoj a avut o întrevedere cu reprezentanții instituțiilor ce coordonează lansarea rachetelor antigrindină pentru protejarea teritoriului municipiului Lugoj, în cadrul căreia au fost stabilite ultimele detalii privind deschiderea bazei amplasate pe Dealul Viilor. „Lansarea de rachete antigrindină este prevăzută începând cu luna august a acestui an.

Primăria Municipiului Lugoj a pus la dspoziție un teren în suprafață de 2.500 mp pe Câmpia Libertății unde va fi baza de lansare a celor 32 de rachete antigrindină. Rachetele vor fi operate  de către 8 angajați, iar comanda lansării se primește de la un centru special care colaborează cu ANMH pe baza radarelor din zonă pentru a acționa înainte de formarea norului de grindină. Pe o rază de 10-15 km eficiența utilizării rachetelor antigrindină este mare (80-90%)”, au transmis reprezentanții Primăriei Lugoj.

De interes:  ACS Banat Girls vrea promovarea! Patru jucătoare noi vor pune umărul la îndeplinirea acestui obiectiv – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.