Proiectul „Punct de trecere a Dunării cu bacul de la Moldova Nouă“, tot în stand-by


Au trecut aproape 6 ani de la demararea proiectului „Punct de trecere a Dunării cu bacul de la Moldova Nouă” și nimeni nu întrevede când va fi dat în folosință. Proiectul pare că se tot împiedică în birocrație.
La șase ani de la demarare proiectul „Punct de trecere a Dunării cu bacul între Moldova Nouă și Golubac”, acesta pare să nu mai ajungă la liman. încurcându-se în ițele birocrației românești. În ultima ședință a Consiliului Județean Caraș-Severin, președintele forului, a fost întrebat care mai este situația proiectului transfrontalier. Acesta a răspuns că soluția este la Guvern, deoarece toate demersurile ce țin de Consiliul Județean din Banatul de munte au fost făcute.
Tot ce ţine de Consiliul Judeţean s-a făcut, Hotărârea de Guvern trebuie avizată de mai multe ministere. Am răspuns la şapte clarificări, iar acum a mai apărut o problemă legată de personalul ce deserveşte punctul de trecere. O altă problemă este legată de faptul că pontonul de pe malul sârbesc a fost dat partenerilor sârbi şi deja instalat acolo. Însă, statul sârb impune anumite taxe pe care Golubac trebuie să le plătească. Trebuie să găsim o formulă de predare a acelui ponton, astfel încât partenerii să nu plătească taxe, iar noi să nu încălcăm legislaţia românească care ne interzice să îl cedăm“, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu la finalul ședinței forului deliberativ .
Proiectul Punctul de trecere a Dunării cu bacul de la Moldova Nouă a fost demarată în 2013, cu finanţare de 2,3 milioane de euro din Programul IPA de Cooperare Tranfrontalieră România-Republica Serbia.

De interes:  ”Culisele puterii” Miron Mitrea: După alegerile parlamentare vom intra în carantină

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.