Pregătiri pentru noul an școlar! În Banatul de munte 32 de școli nu au autorizații sanitare sau de funcționare – Banat FM

Mai sunt trei săptămâni până la începutul noului an școlar, iar demersurile pentru ca anul școlar 2019-2020 să înceapă în condiții optime pentru toți școlarii sunt în toi. În această dimineață prefecții au fost chemați la apel de către Ministrul Educației Naționale, Daniel Breaz, și Ministrul Afacerilor Interne, Mihai Fifor. În Caraș-Severin nu sunt probleme mari a declarat Matei Lupu, prefectul județului Caraș-Severin.

Unitățile școlare din Caraș-Severin sunt pe ultima sută de metrii și pregătesc sălile unde vor avea loc cursurile astfel încât elevii să beneficieze de condiții bune pentru a învăța. În Banatul de munte există 129 de unități de învățământ dintre acestea 32 unități nu au autorizația sanitară, dar au plan de conformare, de asemenea aceastea trebuie să își obțină autorizațiile de funcționare.

În județul Caraș-Severin avem 129 de unități de învățământ cu personalitate juridică, 399 structuri clădiri, dintre acestea 32 unități nu au autorizația sanitară, dar au plan de conformare, 2 au probleme mai mari în 2 sate, celălalte sunt în diferite faze pe reabilitare cu finanțare prin PNDL 1, PNDL 2 și fonduri guvernamentale. Din punctul de vedere al ISU avem 32 de unități, toate cu lucrări structurale, urmează ca după depunerea documentației să-și obțină și aceste autorizații de funcționare. Lucrările de igienizare au fost verificate și nu avem probleme nici în școli și nici în internate. Microbuzele școlare: avem 99 de microbuze în Caraș-Severin dintre care 64 sunt înmatriculate la școli și 35 la UAT-uri, s-au făcut verificări la ele, iar până în data de 6 septembrie absolut toate microbuzele scolare for fi verificte de angajații de la Inspectoratul de Poliție Județean”, a declarat prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, în cadrul videoconferinței ce a avut loc în această dimineață.
Cursurile noului an şcolar 2019 – 2020 vor începe în data de 9 septembrie. Premierul Viorica Dăncilă îi ceruse, la sfârșitul lunii iulie, ministrului Educației de atunci, Ecaterina Andronescu, să analizeze posibilitatea începerii anului școlar în data de 16 septembrie. Inițial, ministrul Educației stabilise, prin ordin guvernamental, începerea școlii la data de 9 septembrie.

De interes:  Autoritățile locele se pot împrumuta de la Guvern! La ce pot fi folosiți banii

Semestrul I va începe la 9 septembrie şi se va încheia în 20 decembrie 2019, iar semestrul al II-lea va începe în data de 13 ianuarie şi se va încheia la 12 iunie 2020, cursurile fiind dispuse pe durata a 35 de săptămâni.

foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.