La data de 14 iulie 2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Timiș împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Timiș, au fost prezenți la Tabăra de Vară de la Topla – Minte sănătoasă în corp sănătos, unde au desfășurat activități de informare, sensibilizare și conștientizare a tinerilor, cu privire la efectele și riscurile consumului de alcool și droguri.

 

Astfel, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Biroului de Analiză si Prevenire a Criminalității însoțiți de reprezentanți ai CPECA Timiș au desfășurat o sesiune informativ-preventivă în care tinerilor le-au fost prezentate consecințele nefaste ale consumului de substanțe interzise asupra dezvoltării personale, emoționale și sociale.

 

În acest sens, tinerii au fost informați cu privire la serviciile de asistenţă medicală, psihologică şi socială oferite adolescenţilor şi tinerilor consumatori de droguri, precum şi familiilor acestora.

 

Totodată, tinerii au încercat „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanşate de consumul de droguri, precum şi „ochelarii de alcool” ce simulează o intoxicaţie cu alcool.

De interes:  Dezvăluiri: caracatița jurnaliștilor și analiștilor plătiți de PSD din bani publici

 

De asemenea, au fost abordate și subiecte ca victimizarea minorilor, delicvența juvenilă, traficul de persoane, siguranța în mediul online, furturile și siguranța rutieră.

 

Polițiștii urmăresc ca tinerii să conștientizeze cu adevărat pericolul și să nu mai trateze totul superficial.

 

Astfel de activități vor continua pe toată perioada sezonului estival, scopul nostru fiind îndrumarea tinerilor să-și petreacă timpul liber într-un mod sănătos, ca alternativă la consumul de alcool sau droguri, precum și adoptarea un comportament antivictimal și antiinfracțional.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.