Situația se agravează în cazul infectărilor cu coronavirus în rândul angajaților celui mai mare procesator de carne de porc din vestul țării. De la opt angajați s-a ajuns la 93, iar acum sunt 117.

În aceste condiţii, compania a decis suspendarea activităţii.

“Decizia a fost luată voluntar și preventiv de către companie și vine ca urmare a implementării unui program de testare a personalului operațional pentru depistarea precoce a posibilelor infectări cu noul coronavirus. Aceasta este o măsură suplimentară luată pentru siguranța și sănătatea angajaților. Toți angajații vor fi remunerați integral în această perioadă”, anunţă conducerea Smithfield.

Pe de altă parte, reprezentanții companiei susțin că: „“COVID-19 este o boală respiratorie, și până acum NU există nicio dovadă că virusul se poate transmite prin ingerarea de alimente, conform studiului publicat de Organizația mondială a sănătății (who.com) sau de Centrul european pentru prevenția și controlul bolilor (https://www.ecdc.europa.eu/en). Deși este un virus cu transmitere extrem de rapidă, ruta de infectare rămâne cea de la persoană la persoană”

De interes:  Violeta Alexandru: Oamenii să se uite în spitale și să vadă că nu este de glumit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.