Pacientul infectat cu coronavirus și care a refuzat tratamentul cu Remdesivir la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a pierdut lupta cu boala.

Bărbatul de 50 de ani a fost confirmat în urmă cu o săptămână ca fiind infectat cu coronavirus. Pacientul a dezvoltat o formă medie a bolii însă le-a precizat în scris medicilor că nu acceptă tratamentul.

Din păcate, starea sa s-a agravat și a fost transferat în secția de Terapie Intensivă unde medicii au încercat să îl salveze, în limitele legii, dat fiind refuzul scris al pacientului de a accepta medicamentele pentru tratarea COVID-19. Bărbatul a decedat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, Cristian Oancea, a declarat la o televiziune că pacientul a refuzat tratamentul cu Remdesivir atunci când a aflat că medicamentul face parte dintr-un studiu clinic. Pacientul a fost tratat cu tot ceea ce a specificat ghidul terapeutic, în afara medicamentului refuzat.

“Refractalitatea pacientului a venit în momentul în care a auzit că este un studiu inovativ. Acest studiu în Statele Unite este recunoscut și a fost singura modalitate de a-l aduce și în clinica noastră prin studii clinice, și suntem bucuroși că am reușit să îl aducem. Când a auzit că este un studiu clinic, pacientul, deși i s-a explicat că e singura modalitate de a-i pune la dispoziție acest lucru, a refuzat menționând că nu acceptă să se facă experiemente pe el. E un fapt trist și dezamăgitor pentru colegii mei din Terapie Intensivă”, spune managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Cristian Oancea.

De interes:  Directorul Oncogen din Timișoara spune că s-a autovaccinat pentru coronavirus cu serul produs în institutul de cercetare

Potrivit managerului spitalului, acesta a fost primul caz de refuz al tratamentului cu care s-au confruntat medicii de la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.