Oraşul în care jumătate dintre locuitori trăiesc în peşteri! [VIDEO] – Banat FM

Oraşul în care jumătate dintre locuitori trăiesc în peşteri! [VIDEO]

Guadix este un oraş din Spania, situat în provincia Granada din comunitatea autonomă Andaluzia. Are o populație de 20.326 de locuitori.

În oraşul spaniol Guadix, jumătate dintre locuitori trăiesc în peşteri. Peşterile, despre care se crede că au fost construite în jurul secolului al XVI-lea, pot fi găsite în cartierul Barrio Troglodyte.

Mai mult de 2.000 de case-peşteră se află în Barrio Troglodyte. Ele ar fi fost construite în jurul secolului al XVI-lea, atunci când maurii, de teama persecuţiei invadatorilor creştini, au fugit pe dealuri şi şi-au sculptat casele din gresie moale.

În prezent acestea s-au modernizat şi beneficiază de apă curentă, electricitate, chiar şi podele de marmură, antene TV şi internet.

Peisajul din Barrio Troglodyte este complet diferit de cel al restului oraşului. Zona este încărcată de tradiţie, fiind locuită încă de acum un milion de ani.

De interes:  Final de pandemie? Doar opt pacienți mai sunt internați în Timiș

„Mulţi dintre locuitorii din Gaudix trăiesc în casele-peşteri din subteran, în umbra munţilor Sierra Nevada”, a declarat Quora Chang Liu, consultant de turism din Londra, pentru BBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.