O infracțiune la mai puțin de două zile în școlile din Timiș

Violența din școli și bullying-ul sunt considerate fenomene îngrijprătoare la nivelul județului Timiș, prin gravitatea faptelor dar, mai ales, prin frecvența acestora. Subiectul a fost abordat și în cadrul celui mai recent Colegiu Prefectural.

 

 Mihai Ritivoiu, prefect de Timiș: „O infracțiune la mai puțin de două zile în mediul şcolar din Timiş

Trimestrul al patrulea al anului trecut a avut 51 de zile de şcoală. Raportat la acestea, numărul de 30 de infracțiuni din mediul şcolar este îngrijorător de mare. Discutăm de loviri, violență, furturi, agresiuni sexuale. La mai puțin de două zile se întâmplă o asemenea faptă.

Siguranța şcolară a fost subiect de discuție în Colegiul Prefectural de astăzi. Îngrijorător este şi bullying-ul, prezent mai nou şi în mediul online. Vom intensifica eforturile pentru combaterea violenței în şcoli. Siguranța copiilor este una din prioritățile mele”.

 

Seful Politiei Timis, chestorul Alin Petecel, a oferit tabloul complet al situatiilor inregistrate in scoli, dar si actiunile de prevenire realizate. „In ceea ce priveste infractionalitatea sesizata in perioada de referinta, au fost sesizate un numar de 30 de infractiuni, in incinta si in zona adiacenta unitatilor de invatamant preuniversitar, respectiv 23 de infractiuni de loviri si alte violente, 2 infractiuni de purtare abuziva, o infractiune de furt, doua infractiuni de port sau folosire fara drept de obiecte periculoase, o infractiune de agresiune sexuala, o infractiune de amenintare. De asemenea, un numar de 18 infractiuni au fost sesizate in mediul urban si un numar de 12 infractiuni in mediul rural. Facem precizarea ca ofiterii din cadrul Biroului de Siguranta Scolara s-au deplasat la toate unitatile de invatamant preuniversitar unde au fost comise fapte in vederea cunoasterii tuturor cauzelor si imprejurarilor producerii evenimentelor, iar la final au intocmit un numar de 30 de analize post cauzale. „, a precizat chestorul Alin Petecel, seful IPJ Timis, in cadrul Colegiului Prefectural de luni.

De interes:  Liga 1: CFR Cluj-Sepsi OSK 3-0

Foto: arhiva

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.