O altfel de amendă! Polițiștii locali îi sancționează cu mătura pe spărgătorii de semințe din Lugoj

Polițiștii locali lugojeni încearcă și prin alte metode, decât clasicele amenzi, să-i facă pe lugojeni să conștientizeze că trebuie să păstreze curățenia pe raza orașului. Cei mai certați cu bunul simț sunt spărgătorii de semințe și ronțăitorii de chipsuri care-și fac veacul pe băncile amplasate pe cele două maluri ale râului Timiș, prin parcuri sau prin foișoarele din cartiere.

Un astfel de exemplu civic a avut loc în fața Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu”, unde mai mulți tineri mâncau semințe și aruncau cojile pe jos, astfel că în jurul lor s-a umplut de mizerie. Adolescenții nu au avut nicio replică în fața polițiștilor locali, pentru că au fost prinși asupra faptei. Riscau o amendă minimă de 500 de lei, însă iertători, oamenii legii au făcut imediat rost de o mătură din incinta unității de învățământ și i-au pus să facă ordine acolo.

„Este drept că au greșit, însă nu tot gunoiul era produs de ei. Dar nu sunt primii care mătură și fac curățenie în locurile unde se relaxează. Am mai avut astfel de cazuri și în parcul George Enescu. Sunt convins că toți aceștia vor avea o altă atitudine pe viitor, atunci când se pun să mănânce semințe și cu siguranță vor căuta un coș de gunoi în apropiere, pentru a arunca pungile și cojile”, a declarat Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj.

De interes:  Kitul motor: soluția ideală pentru un motor fiabil al motocicletei tale

Numai în perioada sezonului estival s-au aplicat peste 100 de amenzi, pentru cei care au fost descoperiți făcând mizerie pe domeniul public. Sancțiunile nu sunt deloc mici, pentru astfel de gesturi. Pornesc de la 500 de lei și ajung până la 2.500 de lei, conform unei hotărâri de Consiliu Local. Ele se înjumătățesc dacă sunt achitate în termen de 15 zile de la încheierea procesului verbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.