Ca urmare a îndeplinirii contractului de achiziţie a şapte sirene de înştiinţare-alarmare a populaţiei, în perioada 18-28 februarie se deruleazã operaţiunea de amplasare a acestora, fapt pentru care se vor efectua şi testări ale noilor sirene în acest interval.

„Aşadar, atenţionăm populaţia că vor fi şi unele momente de activare a sirenelor pentru testări pentru câte un foarte scurt interval. Pentru completarea și reconfigurarea sistemului de înștiințare-alarmare a municipiului este necesară achiziționarea a șapte sirene electronice de 600W și a 20 de sirene electronice de 1200W, care să asigure la un număr relativ mic de sirene pe ansamblu (39 unități pentru tot sistemul) transmiterea semnalelor de alarmare şi a mesajelor vocale la o presiune acustică superioarã față de nivelul maxim al zgomotului ambiental cu cel puţin 6dB”, au transmis, marţi, reprezentanţii municipalităţii.

Prin hotărâre a Consiliului Local s-a decis cumpărarea, în prima fază, a şapte sirene electronice de 1.200W, cu o valoare totală de 412.000 lei, TVA inclus.

Potrivit ISU Timiş, sirenele vor fi montate în următoarele locaţii: B-dul Take Ionescu, Str. Episcop Joseph Lonovici, B-dul Eroilor de la Tisa, Str. M-tir Constantin Radu, Str. Ardealului, Str. Ceferiștilor, B-dul General Ion Dragalina.

De interes:  Emilian Imbri: De la 3.000 și ceva de cazuri, saltul va fi rapid și putem ajunge la 7.000 în foarte scurt timp. Nu mai avem timp să așteptăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.