Nicolae Ciucă: Suntem martorii unei situații în care țări luptă pentru propria libertate. Atât în cazul Ucrainei, cât și în cazul Israelului, avem datoria să fim solidari

Nicolae Ciucă: Suntem martorii unei situații în care țări luptă pentru propria libertate și pentru a fi stăpâne pe propriul destin. Atât în cazul Ucrainei, cât și în cazul Israelului, avem datoria să fim solidari și să respingem asaltul asupra lumii libere

Nicolae Ciucă participă zilele acestea la cel de-al doilea summit parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea, un format de coordonare interparlamentară, lansat anul trecut la inițiativa Ucrainei. 

Astăzi, șeful Senatului, împreună cu președintele Senatului Republicii Cehe, Miloš Vystrčil, a luat parte la ceremonia de dezvelire a plăcii memoriale dedicate sprijinului poporului român pentru declararea independenței Cehoslovaciei.
 
“Momentul 1918 și luptele din 1919 pentru apărarea noului stat a prefațat relațiile bilaterale puternice dintre țările noastre. (…) Le mulțumesc autorităților cehe pentru acest demers și pentru sprijin. Păstrarea amintirii înaintașilor noștri și a filelor de istorie comună este unul extrem de important. Doar așa, putem construi un viitor sigur și solid”, a transmis Nicolae Ciucă. 

Acesta a menționat în mesajul său de la Praga faptul că, astăzi, suntem martorii unei opoziții violente împotriva statelor care vor să-și aleagă propriul drum. Atât în cazul Ucrainei, cât și în cazul Israelului, avem datoria să fim solidari și să respingem acest asalt asupra lumii libere și a fundamentelor sale. Mă bucur că România și Republica Cehă împărtășesc în acest sens poziții comune. Provocările din regiune sunt multiple și avem responsabilitatea comună să respingem aceste amenințări care asediază societățile noastre și al căror scop este slăbirea unității europene și occidentale.

De interes:  Nu toți pacienții infectați cu Covid-19 dezvoltă imunitate

“Astăzi, împărtășim obiective și valori comune, iar reinstalarea plăcii memoriale este, așadar, nu doar un recurs la istoria noastră comună, dar și o invitație de a consolida cooperarea noastră. Le mulțumesc autorităților cehe pentru acest demers și pentru sprijin. Păstrarea amintirii înaintașilor noștri și a filelor de istorie comună este unul extrem de important. Doar așa, putem construi un viitor sigur și solid”, a declarat președintele Senatului și al PNL.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a depus, luni, și o coroană de flori la troița de la Dobroutov, în Cehia, ridicată în cinstea militarilor români care și-au dat viața pentru eliberarea Cehoslovaciei în ultima parte a celui de-Al Doilea Război Mondial. 

 

„Astăzi am depus o coroană de flori la troița de la Dobroutov, în Republica Cehă, ridicată în cinstea militarilor români care și-au dat viața pentru eliberarea Cehoslovaciei în ultima parte a celui de-Al Doilea Război Mondial.

Datoria noastră de suflet este să nu-i uităm niciodată pe eroii Armatei României care au căzut pe frontul de vest. Militarii noștri au eliberat Transilvania de Nord și au continuat să lupte în Ungaria, Austria și Cehoslovacia până la victoria finală. Dragostea lor față de patrie a fost demonstrată de sacrificiul lor, al celor care şi-au îndeplinit misiunile cu onoare şi devotament.

De interes:  Minio Studio a consolidat comunicarea despre Snackologie în 2022 alături de TUC, Oreo, Milka și Philadelphia

Armata Română a luptat pe frontul de vest până pe 9 mai 1945, suferind pierderi totale de aproape 170.000 militari (morți, răniți și dispăruți).

Glorie eternă militarilor români!”, a transmis Nicolae Ciucă.

 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.