Mos Craciun inchiriat pentru un Craciun special!

In preajma Craciunului, ca in fiecare an, strazile din orasele noastre se infrumuseteaza cu o multitudine de lumini colorate, copaci impodobiti, stele de Craciun, decoratiuni de holly, fructe de padure rosii si vasc. Luna decembrie este fara indoiala luna pentru cei mici, dar nici tinerii si nici adultii nu vor trece nepasatori prin aceasta perioada. Pentru ei este luna magiei, luna asteptarilor, luna timpului in familie, perioada vacantei de la scoala, luna perfecta pentru serviciile de Mos Craciun inchiriat!

Exista multe traditii familiale si mondiale care anima sarbatorile din aceasta perioada a anului. Ceea ce ii uneste este prezenta unor personaje fantastice, in ciuda diferitelor nume si caracterizari, care aduc cadourile dorite copiilor care cred in ele. Atentia pentru magie, atentia pentru imbogatirea imaginatiei copiilor, atentia pentru pastrarea uimirii lor sunt lucruri care ii preocupa pe parintii in aceasta perioada a anului. A crede in Mos Craciun este un secret care se dezvaluie pe masura ce copilul inainteaza in varsta. Din cercetarile pe aceasta tema aflam ca mai mult sau mai putin intre 4 si 8 ani copiii descopera ca toate acestea sunt un basm, dar descoperirea nu elimina neaparat uimirea!

Din punct de vedere psihologic ne referim la studiile lui Piaget, care a fost printre primii carturari care au definit gandirea magica. Gandirea magica este acea forma de gandire tipica copiilor care caracterizeaza stadiul preoperator de dezvoltare intre 2 si 6 ani. In aceasta faza copilul cucereste reprezentarea, adica invata sa foloseasca simboluri, imagini si cuvinte pentru a reprezenta alte lucruri. Cea a gandirii magice este o faza a dezvoltarii, in care domina o supraestimare generala a proceselor psihice cu privire la realitate. Casaluimoscraciun.ro ofera un Mos Craciun de inchiriat in mod imediat, cu un simplu click!

De interes:  Aplicatii de dating - gaseste-ti un partener chiar acum!

Numele Mos Craciun este forma engleza a numelui olandez pentru Sf. Nicolae Sinterklaas. Desi Mos Craciun modern este asociat cu o lume a fanteziei, Sf. Nicolae a fost un om evlavios cunoscut pentru bunatatea  si generozitatea sa.

Conform celor mai bune estimari, Nicholas s-a nascut in jurul anului 280 d.Hr. in Patara, in Asia Mica. Ulterior a devenit episcop de Myra in Turcia moderna. Nicholas, se pare, a murit in jurul anului 343 la 6 decembrie sau aproape de aceasta data.

Nicholas s-a nascut in secolul al III-lea din parinti crestini bogati din Patara (un oras port in Turcia moderna). Este probabil ca Nicolae si parintii sai sa isi aiba originile inca de la apostolul Pavel, care s-a oprit in Patara in cea de-a treia calatorie a sa ca

Se spune ca parintii lui Nicholas erau credinciosi devotati care se rugasera mult timp pentru un copil. Cand Nicholas s-a nascut in sfarsit, l-au devotat lui Dumnezeu. Ca singur copil, a fost crescut cu o mare afectiune si o atentie deosebita. Cu toate acestea, cand Nicholas era inca un baietel (probabil un adolescent), o ciuma a lovit orasul sau si ambii parinti au murit. Desi o astfel de pierdere ar putea sa ii indeparteze pe  unii oameni de Dumnezeu, se pare ca l-a atras pe Nicolae mai aproape de el. Pierderea parintilor sai pare, de asemenea, ca a facut ca baiatul sa devina mult mai sensibil pentru suferinta altora.

De interes:  Cutii poștale bloc standardizate, succesul unui imbobil nou sau renovat

In cinstea Sfantului Nicolae, datatorul de daruri, crestinii au inceput sa sarbatoreasca 6 decembrie (ziua mortii sale) oferind cadouri. Traditia s-a dezvoltat in timp. Pentru baietii si fetele cuminti, Sfantul Nicolae venea in halatul sau de episcop rosu si umplea cizme cu cadouri in noaptea de 5 spre 6 decembrie. Pentru baietii si fetele rele, Sfantul Nicolae era de temut. In partile extrem de catolice ale Europei, Sfantul Nicolae a devenit un factor de descurajare a copiilor mici  sa nu greseasca. In Germania, a fost adesea insotit de Knecht Ruprecht (fermierul Rupert), care ameninta ca va manca copii care se comporta rau. In Elvetia, Sfantul Nicolae a amenintat ca va pune copiii rai intr-un sac si ii va aduce inapoi in Padurea Neagra. In Olanda, ajutorul lui Sf. Nicolae ii lega intr-un sac si ii aducea in Spania. In unele parti ale Austriei, preotul, imbracat in haine de Craciun, vizita casele copiilor obraznici si ii ameninta cu bete.

De-a lungul timpului, Sfantul Nicolae a devenit sfantul patron al unor natiuni precum Rusia si Grecia, orase precum Fribourg si Moscova, dar si al copiilor, marinarilor, fetelor necasatorite, comerciantilor si britanicilor. O imagine cu trei cercui atarnate in afara caselor de amanet sunt simbolice pentru cele trei pungi de aur ale lui Nicolae.

De interes:  Accident grav la Marga

Nu este surprinzator fatul ca reformatorii au fost mai putin decat prietenosi fata de traditiile care au fost construite in jurul sfintilor. Luther a respins zilele sfintilor, crezand ca erau construite pe legende si superstitii (si pe o tulpina virulenta de moralism am putea adauga). In Germania, Luther a inlocuit Ziua Sfantului Nicolae cu o alta sarbatoare, Christ Child sau Christkindl. In mod ironic, Kriss Kringle, care a derivat din sarbatoarea lui Luther’s Christ Child, a devenit doar un alt nume pentru Sfantul Nicolae.

Daca iubiti Craciunul cu toate minunile lui Mos Craciun si ciorapi si cadouri, multumitile olandezilor. Puritanii l-au eliminat Sfantul Nicolae si au interzis cu totul Craciunul. Dar olandezii s-au tinut de traditia lor si l-au adus cu ei in Lumea Noua. In Olanda, Sint Nicolaas a fost contractat la Sinterklaas. Conform traditiei olandeze, Sinterklaas era calare pe un cal si este insotit de ajutorul sau Zwarte Piet, sau Black Pete. Multi il considera pe Black Pete un stereotip rasist derivat din sclavie, desi altii sustin ca este negru pentru ca coboara pe cos si are fata plina de funingine.

Alegeti cele mai bune servicii oferite de casaluimoscraciun.ro pentru un Mos Craciun de inchiriat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.