Miron Mitrea, la Culisele Puterii: Cred că poziția lui Alexandru Rafila despre certificat e foarte corectă. Am dubii cu vaccinarea forțată

Consultantul politic Miron Mitrea a vorbit duminică seara, la Culisele puterii, despre vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 și despre deciziile luate de actualul guvern de coaliție. 

„Noi dacă la Antibiotice Iași am fi făcut vaccinul si l-am fi distribuit, poate am fi fost provaccinare. Eu sunt provaccinare. Cred că poziția lui Alexandru Rafila e cea mai corectă. Referitor la certificatul verde spune <<hai sa-l folosim unde e un indice mare la populatie>>. Cred că e corect și impaca cumva ambele tabere. Daca avem zone, judete unde rata de infectare e foarte mare folosim certificatul, se foloseste in toata Europa.

Pozitia noua a lui Rafila e sa nu folosim unde nu trebuie”, este de părere Miron Mitrea.

„E foarte delicat. Chiar daca sunt provaccin, nu pot spune vrei, nu vrei, faci vaccinul. Nu vad in România o necesitate a introducerii vaccinarii”, a mai adăugat consultantul politic.

„Eu am dubii cu vaccianrea forțată, eu sunt provaccinare”, a mai precizat Mitrea.

Despre protestele din străinătate din cauza certificatului COVID și a vaccinării obligatorii, Miron Mitrea spune că, spre deosebire de România, țările europene au încredere în guvernele lor.

De interes:  Meteorologii au anunțat ninsori în vestul țării

„Cred ca mai multe țări au mult mai multa increderee in propriile guverne. Nemtii, austriecii. Daca li se spune ca e bine  sa va vaccinati, introducem obligativitatea, nu e o mare problema, au peste 70% vaccinati.

40.000 de oameni la Viena sunt ca 2 milioane la Bucuresti. Austria e mai linistita, nu are obiceiul sa aiba multi oameni in strada, mai ales violențe. Aveau mai multa incredere în Guvern. A fost Kurz cancelar, acum altul si-a anuntat demisia Austria a facut un experiment, a luat un tanar de 30 de ani si ceva, un extremist, cum au facut Maria Britanie cu Brexitul. Si l-au pus sa conduca tara. Nu a reusit. Singurele au fost acuzatiile de coruptie, motiv pentru care a si plecat. E un sentiment de nesiguranta. De aceea sunt oamenii in strada. Sa vedem daca va rezista vaccinarea obligatorie”, a mai declarat Miron Mitrea, la Culisele Puterii..

Despre schimbarea din Germania, la plecarea Angelei Merkel si pledarea pentru vaccinarea obligatorie, Miron Mitrea spune că „e o difernta mare de cultură, Germania dupa al doilea razb cd era la pamant a fcut saltul printr-o mare solidaritate sociala, a sprijinit economica, vor peste 60% sa introduca vaccinarea obligatorie. O vor introduce”. 

De interes:  Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, cere autorităţilor publice locale inventarierea în regim de urgenţă a pagubelor produse de inundaţiile din ultimele zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.