Ministrul Mediului: „Există în continuare PERICOL de explozie la Petromidia-Năvodari!” – UNDE se îndreaptă norul de fum

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că norul de fum nu se îndreptă către țărm, ci spre mare. Există pericol de poluare din cauza norului degajat.

„Din păcate, după primele informatii există și victime. ISU a preluat controlul pe această problemă. Impactul asupra mediului poate fi major.

Din primele valori făcute de ANM, norul de fum nu se deplasează spre țarm, ci spre mare. Avem la fața locului laborator mobil”, a transmis ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de realitatea.net

„Accesul este restricționat, limitat. Există în continuare pericol de explozie”, a mai avertizat ministrul Mediului, joi, aflat într-o vizită la Bistrița.

Potrivit Ministerului Mediului și a estimărilor meteorologice, norul de fum degajat în urma exploziei se îndreaptă spre mare.

 

„Estimări meteorologice privind evoluția norului de fum din zona Petromidia-Năvodari, jud. Constanța,

pentru intervalul 02.07.2021, ora 13:00 – 02.07.2021, ora 23:00

La ora 13:00 circulația aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului, iar la înălțimi de pe peste 30…40 m, vântul sufla slab, cu viteze de peste 15 – 20 km/h, din direcție predominant nord-vestică.

De interes:  Pornirea unei afaceri online: sfaturi și strategii pentru succes

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Petromidia-Năvodari, se apreciază că circulația aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic – vestic, astfel că evoluția norului de fum va fi de ușoară deplasare către est – sud-est (spre mare).

După orele 17:00 – 18:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, respectiv averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelii și grindină”, a transmis Ministerul Mediului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.