Primarul comunei Vornicei, Toader Leampăr, a murit, joi după-amiaza, după ce a suferit un stop cardiorespirator, în timp ce pleca de la Spitalul din Săveni, unde a ajuns după ce i s-a făcut rău.

Pentru că în spital nu se afla niciun medic, primarul a fost consultat de o asistentă, spun localnicii din Săveni.

„I-au luat o glicemie şi i s-a făcut un EKG. La un moment dat, bărbatul a plecat, însă a căzut pe scări şi şi-a pierdut cunoştinţa. În spital erau două asistente şi o infirmieră. Au sunat la ambulanţă şi a venit salvarea. L-au resucitat aproximativ 50 de minute, dar a fost în zadar” a povestit Elvira Sologon, fostă angajată a Spitalului din Săveni timp de 40 de ani.

Localnicii sunt revoltaţi de cele întâmplate şi spun că, de când s-a închis camera de garda, foarte mulţi pacienţi au fost nevoiţi să caute ajutor în altă parte.

„Este revoltător ce se întâmplă. Niciodată spitalul nu a fost într-o situaţie atât de proastă ca acum. (…) Sunt doar doi medici care asigură asistenţa medicală: un medic internist care vine numai trei zile pe săptămână, luni, miercuri şi vineri, şi un medic pediatru care a intrat în concediu. Îşi bat joc de oameni, au venit, de când s-a închis camera de gardă, mulţi oameni şi au găsit uşile închise la spital, au fost şi oameni cu copii cu piciorul rupt şi au fost nevoiţi să plece în altă parte”, a mai spus Elvira Sologon.

De interes:  Pompierii timișeni rămân salvatori chiar și în timpul liber

Şi primarul oraşului Săveni, Relu Tîrzioru, este revoltat de modul în care conducerea Spitalului Judeţean Botoşani, în subordinea căruia se află Spitalul din Săveni, a gestionat asigurarea liniei de gardă a instituţiei şi cere demisia managerului.

„Eu cred că se impune în primul rând demisia managerului şi cei responsabili să plătească pentru pierderea unei vieţi omeneşti. Având în vedere faptul că şi eu sunt primar, mie mi-ar plăcea să cred că nu viaţa unui primar a fost importantă, ci viaţa unui om a fost importantă. Secţia este închisă de câteva zile, de când un medic, care asigura peste puterile omeneşti linia de gardă, şi-a luat concediu pentru că aşa este firesc”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului Săveni, Relu Tîrzioru.

Acesta a mai spus că Spitalul din Săveni a fost propus pentru închidere, dar că, având în vedere distanţa mare până la altă unitate medicală, s-a luptat pentru menţinerea acestuia.

„Spitalul s-a aflat pe lista de închidere, eu am făcut eforturi deosebite şi am solicitat menţinerea acestuia pentru că am luat în considerare infrastructura de pe malul Prutului şi distanţa până la Botoşani, până la primul spital de urgenţă, care este foarte mare, infrastructura este precară, timpii de reacţie sunt foarte mari”, a precizat edilul.

De interes:  EXCLUSIV Raed Arafat, despre momentul în care am putea reveni la normal: Orizontul pe care îl vedem este către vară, toamnă

Camera de gardă de la Spitalul Orăşenesc din Săveni a fost închisă începând cu data de 26 iunie şi va fi redeschisă, conform unui anunţ postat pe uşa spitalului, în 10 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.