Marcel Boloș, anunț despre creșterea pensiilor – Câți români vor beneficia de recalcularea pensiilor

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a fost invitat în emisiunea România la Apel de la Realitatea PLUS unde a vorbit despre pensiile românilor.

Marcel Boloș a vorbit la Realitatea PLUS despre banii alocați de la buget pentru mărirea pensiilor.

„Avem perspectiva creșterii pensiilor. În jur de 15-16 miliarde de lei anticipăm impactul bugetar, desigur, coordonatele și principalele modificări pe care le aduce reforma pensiilor generale e legată de recalculare și rezolvarea inechităților.

Undeva în jur de 1.6 milioane de pensionari sunt în această situație, noi trebuie să ne respectăm angajamentul față de Comisia Europeană să implementăm acest jalon.

Avem impactul bugetar calculat în procente de 14%, va rămâne la decizia coaliției de guvernare, avem această cheltuială cu asistența generală unde sunt incluse și pensiile și va trebui definit procentul de creștere. Perspectiva acestei creșteri există, reforma e trecută în PNRR, angajamentul nostru e unul ferm, pachetul nostru de măsuri fiscal-bugetare îl vom aplica foarte curând: reforma pensiilor generale și reforma salarizării”, a declarat Marcel Boloș.

De interes:  Culisele statului paralel | ”Băieții deștepți” protejați de ANAF: Alin Niculae, profituri uriașe în industria petrolieră. Oscar Downstream - contracte fără licitație cu statul

Printre altele, ministrul a mai anunțat la Realitatea PLUS că se pregătesc în coaliție măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale.

Pensiile vor crește diferențiat și există mai multe variante de creștere graduală a pensiilor cu procente între 5 și 30%.

Salariul minim va crește și el la 3.300 de lei de la data de 1 octombrie, de la 3.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.