Muzeul National al Banatului, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis, organizeaza un maraton de evenimente, sambata, 12 Iunie 2021, in curtea si mansarda bastionului Theresia.

Vizitatorii care doresc să se imunizeze o pot face fără programare, doar cu actul de identitate, începând cu vârsta de 12 ani, însoțiți de un tutore.

La evenimentul intitulat “Rondul de Noapte. Maratonul Vaccinării de la Muzeul Naţional al Banatului” vor fi disponibile vaccinurile PfizerBioNTech şi Johnson&Johnson, pe parcursul celor 12 ore de program cultural-artistic.

Evenimentele de la Muzeul Naţional al Banatului vor fi organizate în intervalul orar 15,00 – 03,00, în curtea şi mansarda Bastionului Theresia.

Printre acestea se numără patru expoziţii cu vizitare gratuită – “Patrimonium 2020”, “Politehnica Centenar”, “The Taranterra Project”, expoziţie de tarantule vii şi expoziţia permanentă din Muzeul “Ştefan Popa Popas”.

Noaptea Muzeelor aduce, în premieră, la Timişoara, o colecţie privată de săbii şi spade din secolul al XIX-lea, care va fi prezentată în cadrul unor ateliere tematice care vor permite publicului să interacţioneze cu aceste mărturii ale trecutului.

De interes:  De ce sa alegi un gard din fier forjat?

Artistul cunoscut în lumea reconstituirilor istorice sub numele de “Fiare din Beci” va prezenta oaspeţilor din curtea Bastionului Theresia tainele acestor arme, iar barzii războinici şi amazoanele trupelor Amor Flammis şi Peregrinii vor oferi ateliere de duel scenic.

Spre deosebire de înfruntările reale cu arme albe, duelul scenic, în prezent predat la şcolile de teatru şi film, presupune coregrafii şi îndemânare pentru a oferi un efect vizual spectaculos, şi nu violenţă şi agresivitate.

Noaptea Muzeelor se va încheia la Muzeul Naţional al Banatului cu un spectacol pirotehnic însoţit de muzică live susţinut de artiştii trupei Amor Flammis. Inspirat de marea ciumă a secolului al XVIII-lea, dar şi de situaţia sanitară actuală, subiectul spectacolului aminteşte de eroismul medicilor din trecut, celebri doctori cu mască tip cioc de pasăre şi dezvoltă alegoric lupta cu bolile şi moartea.

Reprezentanții Muzeului Banatului anunță că accesul la spectacolele din curtea bastionului se va face în baza dovezii de vaccinare, a unui rezultat negativ PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau a unui test antigen rapid, negativ, nu mai vechi de 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.