Noua clădire se va construi la Timișoara din bani europeni, printr-un proiect transfrontalier România – Ungaria. Clădirea în care va fi mutată Maternitatea Bega va fi realizată lângă Spitalul Județean Timișoara. Aceasta va avea 90 de paturi de ostretică-ginecologie, șase paturi de terapie intensivă și 30 de paturi de neonatologie.

Potrivit preşedintelui CJ Timiş, Călin Dobra, investiția este de 13,5 milioane euro, din care opt milioane euro vor fi folosiți pentru realizarea clădirii, patru milioane de euro pentru cumpărarea aparaturii medicale necesare, iar 1,5 milioane de euro îi revin Clinicii de Pediatrie a Universității din Szeged, parteneri în proiect. “Este un moment important pentru că este conferința de lansare a proiectului, etapa a doua a proiectului privind construcția unei noi maternități, aici, în perimetrul Spitalului Județean. Astăzi, semnăm contractul efectiv pentru ceea ce înseamnă proiectare plus execuție, un contract de 38.850.000 lei, aproximativ, fără TVA și cu termene foarte clare. Un termen de realizare a proiectului tehnic și cu obținerea avizelor, 5 luni de zile care vor curge din momentul emiterii ordinului de începere și cu un termen de realizare a proiectului efectiv, a construcției, care presupune și construcția și dotarea cu aparatură medicală, până la 31 octombrie 2022”, a precizat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

De interes:  Rezultate Balacalureat 2022 - S-au afișat notele finale ale elevilor, după rezolvarea tuturor contestațiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.