La mulţi ani, Will Smith! – Banat FM

Willard Carroll „Will” Smith, Jr. (n. 25 septembrie 1968) este un actor, producător, rapper și compozitor american, nominalizat la premiile Oscar și Globul de Aur. De asemenea este artist hip-hop/R&B câștigător al mai multor premii Grammy. În aprilie 2007, revista Newsweek l-a numit „cel mai bun actor de la Hollywood”. Smith a cunoscut faima ca rapper sub numele de The Fresh Prince, la sfârșitul anilor 1980 și în serialul The Fresh Prince of Bel-Air. Printre cele mai notabile filme ale sale sunt Bad Boys și continuarea; Men in Black și continuarea; Independence Day; I, Robot; Ali; The Pursuit of Happyness; I Am Legend; Hancock și Seven Pounds. În 2008 revista Forbes la declarat cel mai bine plătit actor din lume.

Smith este considerat de Forbes cel mai profitabil actor în materie de generare a încasărilor pentru filme. Până în 2014, 17 din 21 de filme în care el a jucat un rol principal au acumulat la nivel global încasări de peste $100 milioane fiecare, cinci din ele având încasări de peste $500 milioane fiecare. Per total, până în 2014, filmele sale au încasat $6,6 miliarde la nivel global la office.

De interes:  Experiențe Muzicale Unice cu O Formatie Nunta Bucuresti: Alegerea Perfectă pentru Evenimentul Tă

Smith, un afro-american, s-a născut și a fost crescut în Philadelphia de Vest și Germantown în Philadelphia de Nord-Vest. Mama sa, Caroline, era administrator școlar care lucra la o școală din Philadelphia, și tatăl său, Willard Christopher Smith Sr., era inginer.[9] A fost crescut cu religia baptistă. Părinții săi s-au despărțit când avea 13 ani și au divorțat când avea 32 de ani. În timp ce era încă în adolescență, a început să facă rap și să colaboreze cu Jeff Townes (a.k.a. DJ Jazzy Jeff), pe care l-a întâlnit la o petrecere. A frecventat liceul Overbrook în Philadelphia de Vest.

Smith a început să cânte hip-hop în duoul DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince, cu prietenul său din copilărie Jeffrey „DJ Jazzy Jeff” Townes ca dj și producător, și desigur, Ready Rock C (Clarence Holmes). Cei trei au fost cunoscuți pentru interpretările amuzante, cântecele de la radio, cele mai notabile fiind „Parents Just Don’t Understand” și „Summertime”. Ei au prmit aclamații, câștigând primul Grammy din categoria Rap în 1988. Smith a cheltuit bani de-a lungul carierei, neplătindu-și taxele. În 1990, Smith a semnat un contract cu NBC pentru a deschide un program de divertisment, The Fresh Prince of Bel-Air. Serialul a fost un succes și i-a lansat cariera. Deși și-a făcut un debut notabil într-un film dramatic, „Six Degrees of Separation”, în timp ce apărea și în The Fresh Prince of Bel-Air, cariera de film a lui Smith a adăugat un rol mulțumitor în Bad Boys (1995) alături de Martin Lawrence.

De interes:  Culisele Statului Paralel | Acuzații: Accesul serviciilor la datele românilor. Controverse uriașe în jurul „Cloud-ului guvernamental”

După ce The Fresh Prince of Bel-Air s-a încheiat pe 20 mai, 1996, Smith a început o carieră solo în timp ce interpreta și într-o serie de filme. Primele două filme au fost de mare succes: Ziua Independenței (1996), unde juca rolul uni pilot de luptă curajos și încrezător, film care l-a adus în prim-planul starurilor cu filme de succes la box-office și Men in Black (1997), unde juca rolul comic și încrezător al Agentului J alături de Tommy Lee Jones. Smith a refuzat prima dată rolul din Men in Black, dar soția acestuia, Jada Pinkett Smith, l-a făcut să accepte. Cele două filme i-au stabilit lui Smith o reputație comercială. În 1998, Smith a interpretat alături de Gene Hackman în Enemy of the State. Smith a renunțat la rolul lui Neo din The Matrix, în favoarea filmului Wild Wild West. Deși filmul a fost un eșec, Smith a spus că nu a fost dezamăgit de decizia sa, spunând că performanța lui Keanu Reeves din rolul lui Neo a fost superioară față de ce putea face el. Apoi, Smith a început să joace în roluri principale la câteva filme de succes ca Men in Black II, Bad Boys II, Hitch și I, Robot. De asemenea, Smith a lansat și melodii, des asociate cu cel mai recent film al său. Cele mai notabile dintre acestea erau: tema „Men in Black, „Gettin’ Jiggy Wit It” și coperta melodiei „Just the Two of Us”, un mesaj iubitor către fiul său.

De interes:  Maraton de vaccinare la terasă pentru tinerii din Timișoara

Sursa: wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.