Roger Meddows Taylor s-a născut în King’s Lynn, Norfolk la 26 iulie 1949, iar în 1957 el și familia lui s-au mutat la Truro, Cornwall, unde Roger s-a alăturat corului local la Truro Cathedral School. Primul instrument la care a cântat au fost ukulele, apoi s-a îndreptat spre chitară și în cele din urmă s-a orientat spre tobe. A început să cânte în mici trupe locale, care cântau mai mult pentru propria lor distracție.

În 1967 a plecat la Londra unde a început să studieze în vederea unei cariere în stomatologie, însă după un an și-a schimbat specializarea optând pentru biologie. Împreună cu Tim Staffel și cu Brian May a pus bazele înființării trupei Smile, iar după plecarea lui Tim Staffel la o altă trupă, Freddie Mercury s-a alăturat lui May și lui Taylor și au început să cânte în diverse cluburi din Londra sub noul nume, Queen. În 1971 trupei s-a alăturat cel de-al patrulea membru, basistul John Deacon.

De interes:  100% TU DECIZI! Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța - Scandal cu ANI și acuzații de direcționare a banului public

Paralel cu activitatea în trupa Queen, Taylor a avut și o carieră solo. În 1981 a scos albumul Fun in Space, iar 3 ani mai târziu al doilea album, Strange Frontier. Au urmat Happiness? în 1994 și Electric Fire în 1998. În 1987, și-a înființat trupa The Cross cu care a scos 3 albume până în 1993, când trupa s-a destrămat.

După moartea solistului Queen, Freddie Mercury, din 1991, Taylor a continuat să cânte în diverse proiecte muzicale solo sau împreună cu Brian May, iar în 2004 cei doi au revenit pe scenă într-un proiect muzical care îl includea și pe Paul Rodgers, fostul solist al trupelor Free și Bad Company. Cei 3 au început, sub titulatura Queen + Paul Rodgers, un turneu în 2005 în Europa, Japonia și Statele Unite, iar în 2008 au scos albumul The Cosmos Rocks.

Roger Taylor e considerat unul dintre cei mai influenți toboșari rock ai anilor ’70-’80 și e autorul unora dintre cele mai de succes melodii ale formației Queen : Radio Ga-Ga, These Are the Days of Our Lives, A Kind of Magic, Breakthru, Sheer Heart Attack. În 2005 a fost votat de ascultătorii postului britanic Planet Rock Radio pe locul 8 în topul celor mai buni toboșari din istoria rock-ului. În prezent, împreună cu Brian May manageriază fundația The Mercury Phoenix Trust care luptă împotriva SIDA.

De interes:  Prima clonă din istoria ştiinţei ar fi împlinit, astăzi, 23 de ani! [VIDEO] – Banat FM

Taylor are doi copii, Felix Luther și Rory Eleanor, din relația cu Dominique Beyrand, iar din relația cu Debbie Leng are alți 3 copii: Rufus Tiger, Tiger Lily și Lola Daisy May. În 2010 Taylor s-a căsătorit cu Sarina Potgieter.

Sursa: cinemagia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.