Luminiţa Anghel, cunoscuta cântăreaţă de muzică pop şi vedetă de televiziune, s-a nascut pe 7 octombrie 1968, in Bucureşti.

A absolvit în anul 1986 Şcoala Populară de Artă, secţia Canto după ce iniţial a încercat de două ori să fie admisă la Institutul Naţional de Artă Teatrală şi Cinematografică. Ulterior, devine absolventă a Facultăţii de Sociologie–Psihologie în cadrul Universităţii «Spiru Haret». Solista debutează la vârsta de 8 ani, în anul 1976, când începe să cânte pe scenele din toată ţara. Se face remarcată mai bine în anul 1987 la Festivalul Naţional de Muzică Mamaia, iar un an mai târziu începe colaborarea cu Ansamblul «Doina» al Armatei. Alături de acest ansamblu începe o serie de turnee în ţară şi străinătate. Tot în acea perioadă este inclusă în echipa solistică a programelor barului Melody din Bucureşti şi începe o colaborare cu firma de impresariat Romagram.

În 1993 a participat la Festivalul Naţional Mamaia cu piesa «Din tot ce a fost» şi cucereşte trofeul şi premiul I. Piesa aparţine lui Lucian Blaga, coleg în echipa de la Melody. În 1995 a obţinut locul al III-lea cu piesa «Fereastra» la festivalul «Mamaia» iar un an mai târziu a obţinut acelaşi premiu cu piesa «Şansa e de partea mea». Ambele piese sunt compuse de Ionel Tudor.

De interes:  Bilanț coronavirus 9 februarie: 27.346 cazuri noi și 176 decese

În anul 1999 a lansat alături de Marcel Iureş piesa «Nu pot uita» compusă de Petru şi Andreea Mărgineanu. Melodia este coloana sonoră pentru videoclipul promoţional produs de Dakino pentru premiera filmului «Faimosul Paparazzo», în regia lui Nicolae Mărgineanu.

În anul 2001 a câştigat locul I la festivlalul internaţional «Cerbul de aur», secţiunea POP dar şi un premiu de popularitate. În anul 2002 a obţinut premiul I şi trofeul pentru cea mai bună voce internaţională la festivalul «Dicovery» din Bulgaria. În acelaşi an obţine premiul al III- lea la festivalul «Universe talent» din Praga.

În 2003 a câştigat premiul I şi trofeul pentru cea mai bună voce internaţională la «Song for Europe festival» din Malta şi acelaşi loc la festivalul internaţional «Cairo 2003», interpretând «I ask you why». Pe data de 21 mai 2005, a câştigat locul al III-lea la Eurovision alături de formaţia Sistem cu piesa «Let me try», compusă de Cristian Faur.

Sursa: wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.