La Mulți Ani, Bruce Dickinson (Iron Maiden)! – Banat FM

Bruce Dickinson (n. 7 august 1958, Worksop, Anglia) este solistul vocal al faimoasei trupe britanice de heavy metal, Iron Maiden. Este cunoscut și pentru cariera sa solo, fiind de asemenea și scriitor, scrimer, pilot de avion, prezentator radio/TV.

Din timpul școlii, Bruce este pasionat de muzica rock, fiind un mare fan Deep Purple.

Studiază istoria la Universitatea din Londra. În timpul facultății cântă în mai multe trupe, precum Styx, Speed sau Shots, dar imediat dupa licență, în 1979, devine vocalul trupei Samson (membră activă a curentului NWOBHM alături de Iron Maiden, Saxon sau Def Leppard). Cu Samson el va înregistra trei albume de studio până în 1982, când se alătură trupei Iron Maiden.

În 1992, el renunță la Iron Maiden pentru a se dedica carierei solo, dar revine în formație în 1999, împreună cu chitaristul Adrian Smith.

Bruce Dickinson a practicat scrima, fiind, la un moment dat, considerat al șaptelea cel mai bun scrimer din Marea Britanie.

De interes:  Intervenții grele pentru pompierii din Lugoj

Este și pilot al unui Boeing 757 la compania aeriană britanică Astraeus. A fost prezentatorul unei serii TV de 5 părți despre aviație, numită „Flying Heavy Metal”, difuzată pe canalul Discovery Channel. Ultima emisiune TV prezentată de Bruce a fost una despre combustia spontană. El este și prezentatorul emisiunii de rock de sâmbătă seara de la postul de radio „BBC 6 Music”.

În afară de a fi solist vocal, Bruce Dickinson este și un chitarist și baterist talentat.

La începutului anului 2017 fanii săi au primit o veste tristă: Bruce Dickison, a fost diagnosticat cu cancer şi a început deja tratamentul ce constă în şedinţe de chimioterapie şi radioterapie, se arata într-un mesaj postat pe pagina de Facebook Iron Maden.

Se pare că Bruce Dickison a aflat că este bolnav de cancer înainte de sărbătorile de iarnă, tot de atunci şi începând tratamentul împotriva bolii crunte.

„Chiar înainte de Crăciun, Bruce Dickinson, solistul trupei Iron Maiden, a făcut un control de rutină la medicul său de familie. În urma acelui control, a fost nevoit să facă o serie de analize şi biopsii care au relevat o mică tumoare canceroasă, poziţionată în partea din spate a limbii. Tratamentul de şapte săptămâni, ce a constat în şedinţe de chimioterapie şi radioterapie, s-a încheiat ieri. Întrucât tumoarea a fost descoperită într-un stadiu incipient, pronosticul medical este din fericire unul extrem de bun”, scriau joi pe pagina de Facebook cei de la Iron Maden.

De interes:  Marea Britanie a trecut la raționalizarea uleiului. Ucraina era principalul furnizor

“Medicii lui Bruce se aşteaptă ca el să beneficieze de o recuperare completă, iar semnalul vindecării complete ar putea să îi fie dat în luna mai. Va fi nevoie de alte câteva luni înainte ca Bruce să revină complet la forma lui fizică din trecut. Între timp, vă rugăm să aveţi răbdare, să fiţi înţelegători şi să respectaţi viaţa privată a lui Bruce şi a familiei sale până când vă vom furniza informaţii actualizate, la sfârşitul lunii mai. Bruce se simte foarte bine, ţinând cont de circumstanţe, şi întreaga trupă are o atitudine pozitivă”, mai precizează mesajul publicat pe reţeaua de socializare de către formaţia britanică.

Bruce are trei copii din al doilea mariaj al său, cu Paddy.

Sursa: wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.