„Avem cel mai înapoiat sistem de furnizare a energiei termice care cred că există în Europa. Producem energia termică cu randamente de sub 50%, în nişte CET-uri, care în mod normal ar trebui să punem lacăt pe ele, pentru că nici nu se ştie dacă mai au capacitatea de retehnologizare. Gândiţi-vă că sistemele moderne de cogenerare furnizează randamente la producere de peste 85% iar randamentele noastre sunt de sub 50%, adică jumătate din combustibilul ars nu intră în reţea ci se duce în aer”, a declarat Ludovic Orban, la cea de-a doua ediţie TNL Tech Hub – Smart Administration.

Liderul PNL critică măsurile primarului Gabriela Firea, legat de voucherele la bicilete.

„Firea a dat vouchere pentru biciclete, să îşi ia lumea biciclete. Singura întrebare pe care mi-am pus-o, ce să facă cu bicicletele respective pentru că nu a construit nici măcar un metru liniar de pistă pentru biciclete”, a spus Orban

„Atunci când apar iniţiative private, care vor să aplice idei, se izbesc ca de un zid de obtuzitatea şi de înapoierea celor din administraţia Bucureştiului. Am să vă dau doar un singur exemplu, există un bloc în Bucureşti, care a reuşi să îşi monteze panouri solare pe bloc. Este un bloc pe Calea Victoriei, unde este un preşedinte de Asociaţie de Proprietari foarte întreprinzător. Ca să reuşească, în schimb, să facă lucrul acesta nu a avut nicio problemă legată de finanţare sau de alte lucruri. Cele mai mari probleme au fost să obţină semnăturile, avizele de la Primărie pe care, până la urmă, le-a obţinut cu o mare presiune publică pentru că, probabil, dacă nu exista o presiune publică niciodată nu ar fi ajuns să folosească această soluţie, care este o soluţie simplă”, a mai declarata liderul PNL.

De interes:  17 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.