După înotătorul Denis Popescu, un alt exponent al sportului reșițean obține biletul pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European. Sprintera Daria Grigoroiu, una dintre cele mai talentate reprezentante ale noului val din atletismul românesc, și-a continuat spectaculoasa ascensiune în topurile naționale, iar eforturile i-au fost răsplătite. Medaliată cu bronz la Naționalele de tineret, în proba de 100 de metri garduri, junioara Daria Grigoroiu și-a asigurat prezența la prestigioasa competiție europeană care va avea loc anul acesta la Baku, în Azerbaidjan. Antrenorul Ștefan Nagy speră ca eleva sa să-și demonstreze calitățile și la marea competiție europeană.
„Calificarea la Festivalul Olimpic al Tineretului European este o performanță deosebită pentru atleta noastră, deoarece acesta e cel mai important concurs la nivel de juniori. Daria merge la FOTE datorită performanței deosebite pe care a realizat-o la 100 de m garduri, și sper ca la această competiție să intre între primele opt tinere atlete din Europa, pe această probă. Anul trecut, ea a mai participat la un concurs internațional major, Gimnaziada desfășurată în Maroc, și acolo a reușit să cucerească o medalie de bronz. Sper ca și la acest concurs de talie internațională să se claseze printre primele atlete din Europa”, a declarat antrenorul Ștefan Nagy. „Spre sfârșitul lunii iulie voi merge în Azerbaidjan pentru a concura la 100 m garduri, la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Sper să reușesc un nou personal best și să mă clasez printre fruntașe”, a spus Daria Grigoroiu, sportivă cu dublă legitimare, CSU-CSS Reșița.

De interes:  Câteva păreri legate de practici bune de grădinărit și soiuri cumpărate de la Grădinamax


Festivalul Olimpic al Tineretului European va avea loc anul acesta la Baku, în perioada 21-27 iulie. Cu 100 de zile înaintea marii competiții, Flacăra Păcii a fost aprinsă la Roma, în cadrul unei ceremonii organizate de Asociația Comitetelor Olimpice Europene și Comitetul de Organizare a FOTE. Festivalul Olimpic al Tineretului European este o celebrare a tineretii, sperantei si pacii, o sărbătoare care promovează idealurile olimpice de excelenta, prietenie si respect. Toate acestea sunt reprezentate de Flacara Pacii si istoricul Maslin de Aur, care simbolizeaza radacinile adanci ale Festivalului, crengile sale fiind o umbrela deschisa, gata sa-i primeasca pe sportivii tuturor Comitetelor Nationale Olimpice Europene. Până la participarea la FOTE, Daria mai are în față câteva concursuri interne majore, iar primul dintre ele este Campionatul Național de juniori, care va avea loc la Pitești, în zilele de 21 și 22 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.