Atunci când ai un magazin, indiferent de mărimea lui, contează foarte mult modul în care îl amenajezi. Preferințele consumatorilor evoluează odată cu trend-urile, odată cu dezvoltarea tehnologiei, și se schimbă aproape de la o zi la alta. Totuși, în ultimii ani s-a observat o creștere în preferința pentru magazine organizate, aerisite, care își așază produsele într-un mod plăcut vizual. Iar printre cele mai importante piese de mobilier în amenajarea unui magazin modern se află rafturi legume fructe.

De fapt, toate rafturile dintr-un magazin joacă un rol foarte important – poate chiar mai important decât ți-ai imaginat vreodată. Dar de ce este atât de important să ai un magazin amenajat într-un stil modern și de ce sunt rafturile tratate ca ”vedetele” unui magazin și nu produsele?

De ce este important să ai un magazin modern?

Așa cum spuneam, preferințele consumatorilor se schimbă odată cu evoluția tehnologiei. Deoarece și strategiile de marketing se schimbă odată cu această evoluție, firmele având posibilitatea de a utiliza din ce în ce mai multe instrumente pentru a se promova. Iar aceste instrumente le permit să creeze o relație mai apropiată de clienți, să învețe despre gusturile acestora, dar și să le influențeze.

De interes:  Jumătate dintre testele antigen destinate școlilor din Timiș au ajuns în județ

Oamenii sunt făcuți pentru a vrea mereu mai mult, iar această trăsătură se aplică și în căutarea magazinelor. În prezent este foarte la modă să li se ofere clienților o întreagă experiență, nu doar un produs. Iar experiența pe care o au aceștia la cumpărături poate fi mult mai influențabilă decât calitatea și prețul produselor.

Dacă acum câțiva ani magazinele de cartier erau încă la modă, acestea încep să nu mai fie atât de preferate de către clienți. Acest tip de magazine este caracterizat de o mulțime de produse înghesuite, așezate pe rafturi aglomerate, cu raioane strâmte și o atmosferă generală de dezorganizare. Clienții au început să se simtă copleșiți de aceste magazine, să se simtă ”sufocați” și grăbiți atunci când le trec pragul. La aceste sentimente se adaugă și frustrarea că nu pot găsi în mormanele de produse exact ceea ce au nevoie, iar ordinea în care sunt așezate raioanele poate că nu au logică și trebuie să se plimbe prin tot magazinul pentru a găsi ceea ce caută.

De interes:  Anca Alexandrescu: Sunt șocată de marea trădare din contractul de privatizare a Petrom. Toate detaliile, DUMINICĂ

În prezent se caută magazinele moderne, care să le ofere spațiu destul, produse organizate la raft într-un mod plăcut vizual și logic. Fiind mereu pe fugă, mereu aglomerați, mai ales în orașele mari, clienții simt nevoia să se relaxeze atunci când merg la cumpărături, fără a se simți copleșiți de spațiul în care intră.

Un magazin modern te ajută să atragi mai mulți clienți, clienți care te vor ajuta să vinzi mai multe produse. Iar cel mai simplu mod de a-ți moderniza magazinul este acela de a aranja cu atenție rafturile pentru produse și, în special, rafturile legume-fructe.

Rafturi pentru fructe și legume – Ce avantaje îți oferă?

Atunci când vine vorba de aranjarea produselor pe raft este foarte ușor să aranjezi produsele ambalate. Acestea trebuie protejate doar de căzături, de exemplu, pentru a nu se sfărâma. Dar atunci când vorbim despre fructe și legume aranjarea la raft devine puțin mai complexă.

Fructele și legumele nu au un ambalaj care să le protejeze. Desigur, unele vin în folii de plastic sau diverse plase, care ajută la cumpărarea a mai multor bucăți odată, dar produsele în sine nu sunt protejate sau ascunse de un ambalaj de o culoare solidă. Acest lucru înseamnă că orice defect al unui fruct sau al unei legume este vizibil cu ochiul liber.

De interes:  CHA CHA LITIX! Episodul 158. Service pentru Enterprise

Așadar, un raft pentru legume și fructe îți oferă posibilitatea de a depozita în magazin aceste produse atât de fragile într-un mod sigur, dar totuși accesibil pentru clienți.

Aceste rafturi legume fructe sunt create special la o dimensiune adecvata, astfel încât să fie ușor de accesat de către clienți, dar și astfel încât spațiul de pe raft să fie destul de mare pentru a susține un număr optim de produse, fără ca acestea să riște să cadă sau să se strivească, astfel devenind neatractive pentru clienți.

Nu e greu să ai și tu un magazin modern. Achiziționează un raft legume și vei vedea cât de mult vor aprecia clienții!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.