Hidroizolaţie fundaţie vs. hidroizolaţie terasa – ce trebuie să ştii înainte de a apela la un astfel de serviciu

O hidroizolatie eficienţa se referă atât la lucrările făcute la fundaţie, până la cele făcute la terasa. Cert este că aceste lucrări nu pot fi amânate şi nu pot fi eliminate din cauză că depinde întreaga structură a casei de calitatea lor, precum şi confortul locatarilor. Pentru clădiri şi structuri de rezistență, apa reprezintă cea mai importantă provocare la care trebuie să facă faţă de-a lungul timpului. Apa ce pătrunde în fundaţie, în structura clădirii sau pe terasa este extrem de dăunătoare, întrucât poate coroda armatura şi poate determina mai multe efecte neplăcute.

Hidroizolaţii bituminoase pentru fundaţie

Hidroizolatiile bituminoase pentru fundaţie sunt foarte eficiente pentru că acest material oferă atât eficiența în timp, cât şi aplicare facilă şi un raport calitate-pret foarte bun. Bitumul are proprietăţi de izolaţie specifice împotriva acţiunii apei sau umezelii extrem de distructive. Aceste avantaje sunt căutate de majoritatea meseriaşilor responsabili de proiectele de construcţii sigure şi durabile.

Bitumul este folosit ca şi material de bază în aplicarea hidroizolaţiilor, deoarece are proprietăţi aderente şi impermeabile, fiind folosit pentru terase, acoperişuri circulabile sau necirculabile, pentru acoperişuri, subsoluri, tuneluri, poduri, dar şi pentru alte proiecte de hidroizolaţii.

Cele mai importante avantaje ale hidroizolaţiei bituminoase includ:

 • rezistența mecanică foarte ridicată;
 • elasticitatea crescută;
 • flexibilitatea ce asigură o montare facilă în plan vertical, orizontal şi înclinat;
 • o durată de viaţă de minim 2 decenii de la aplicare;
 • adaptarea pentru diferite utilizări;
 • aderența bună la substrat;
 • rezistența ridicată la factorii de mediu, precum şi la fluctuaţiile de umiditate şi de temperatură.

Ce trebuie să ştii despre lucrările de hidroizolaţii la terase?

O lucrare de hidroizolatie terasa este foarte importantă pentru întreaga structură a clădirii. Sunt folosite diferite materiale foarte plăcute şi foarte accesibile ca şi preţ, dar şi materiale recomandate de către specialiştii în domeniu pentru realizarea acestor lucrări. Terasele sunt uneori supuse traficului, dar mai ales condiţiilor meteo. Pentru o exploatare îndelungată, dar şi pentru a preveni infiltraţiile, este necesară o lucrare specifică de hidroizolaţie a terasei. 

În urma lucrărilor de hidroizolaţii terase, pot fi observate următoarele avantaje:

 • suprafaţa terasei va fi protejată de infiltraţiile de apă;
 • părţile din clădire de sub terasa nu suferă din cauza umezelii;
 • nu apar distrugeri la nivelul finisajelor pe pereţi sau pe pardoseala din încăperile de sub terasă;
 • bunurile din clădire de sub terasa sunt lipsite de orice risc de degradare din cauza umezelii;
 • activităţile ce se desfăşoară în clădirea a cărei terasa este hidroizolata se vor desfăşura fără întreruperi;
 • sănătatea proprietarilor şi locatarilor nu va fi pusă în pericol.

Fără doar şi poate, lucrările de hidroizolaţii ale teraselor circulabile sau necirculabile sunt foarte importante, de aceea se pune accent pe găsirea unei echipe de specialitate în acest sens, precum şi folosirea materialelor de calitate în acest sens, astfel încât să nu existe niciun risc de deteriorare cauzată de lucrările incorect realizate. Siguranţa unui proiect de hidroizolaţii terase poate fi garantată de implicarea profesioniştilor, de folosirea materialelor de înaltă calitate şi de lucrările executate în conformitate cu normele actuale. 

De interes:  contract-auto.ro - Platforma online pentru crearea contractului de vanzare cumparare auto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.