„Gunoiul este o marfă, în toate ţările civilizate din gunoi se fac bani” – Banat FM sound factory

„Gunoiul este o șanșă pentru Reșița. Gunoiul este o marfă. Din gunoi se poate face bani”. Aceasta este declarația primarului municipiului de pe Bârzava, care s-a săturat de promisiuni și care vrea să iasă din Asociația ADI- Intercom Deșeuri.

Două milioane de euro a cheltuit municipalitatea reșițeană în ultimii doi ani și jumătate pentru transportul gunoiul reșițenilor în județul Bihor. Ioan Popa, primarul municipiului, a declarat că își dorește recuperarea acestor bani și că va acționa în instanță, cel mai probabil, Consiliul Județean Caraș-Severin, care nu a reușit în timp util să finalizeze proiectul management Integrat al Deșeurilor din Caraș-Severin.

„Noi studiem acum, cu juriştii noştri, pe cine dăm în judecată. De dat, vom da cu siguranţă, într-o lună, două! Deşi eu nu sunt procesoman, dar am cheltuit deja peste 2.000.000 de euro cu transportul gunoiului de la Reşiţa la Oradea, în doi ani jumate. Şi cineva trebuie să suporte banii ăştia! Noi suntem minţiţi practic, de trei, patru ani, că porneşte deponeul mâine, poimâine. Tot că porneşte, nu porneşte. Părerea mea este că aici este, cum zice englezul, «lazy people», oameni leneşi care nu vor să-şi asume şi nu vor să mişte lucrurile mai repede. Gunoiul este o marfă, în toate ţările civilizate din gunoi se fac bani. Noi producem 1.500 de tone pe lună! Din care, dacă tragem afară cartoanele, sticlele, hârtia, plasticul, se pot face o grămadă de bani, mai ales că sunt subvenţii pentru certificate verzi, la nivelul Agenţiei de Mediu“, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa, la finalul ultimei ședințe a forului deliberativ din municipiul de pe Bârzava.

De interes:  Cele mai ciudate plaje din lume (II) – Gulpiyuri, Llanes, Spania [VIDEO] – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.