Graiul din Banat, vedetă la Reșița! – BANAT

Graiul din Banat, vedetă la Reșița!

Prin grai, cântec, joc și port popular, peste 100 de copii din județele Arad, Caraș-Severin și Timiș au adus la Reșița o parte din sufletul satului bănățean. Ei au participat la cea de-a 11-a ediție a concursului folcloric „Drag mi-i graiu’ bănățan!”, organizat la Sala Lira a Liceului Sabin Păuța.
Țăranul autentic banatean nu a dispărut, ci e păstrat viu, în adancul sufletului, chiar și de catre generaâiile tinere. Acesta a fost mesajul pe care au ales să-l transmită, de Ziua Europei, copiii care au participat la festivalul „Drag mi-i graiu’ bănățan”. Îmbracati în straie populare, ei au jucat, au cântat melodii din Banat ți au recitat poezii în grai. În această zonă a țării există o tradiție a vorbitului in grai, cel mai cunoscut promotor fiind binecunoscutul Tata Oancea. Talentatul artist popular îi inspiră și acum pe cei care iubesc și promovează graiul strămoșilor, spune Dan Liuț, directorul Casei de Cultură din Bocșa.
Cea de-a 11-a ediție a concursului folcloric „Drag mi-i graiu’ banatan” s-a desfășurat în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, Inspectoratul Școlar, Casa Orășenească de Cultură din Bocșa, Liceul de Artă Sabin Păutza și Asociația Învățătorilor Caraș-Severineni.

De interes:  Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a plătit 200 de milioane de lei farmaciilor din Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.