Potrivit lui George Simion, sondajele interne din partid arată că în acest moment AUR are cele mai mari șanse de a propulsa un candidat în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

„Sunt unii care speră că se va repeta scenariul Iliescu – Vadim și candidatul „extremiștilor” să nu fie votat în turul 2. De aceea am spus că mi-aș dori să stabilim un candidat care odată ajuns în turul 2 să aibă și șanse de a câștiga,” a afirmat Simion.

În acest context, liderul AUR a vorbit și despre scenariile care s-ar pune la cale pentru a bloca demersul partidului său.

DĂNCILĂ A FOST PROPULSATĂ PENTRU A-I FACILITA LUI IOHANNIS AL DOILEA MANDAT

„Am început să miros oamenii și cum merg lucrurile în politica noastră, apar aplaudaci, lăudători, probabil așa au procedat la ultimele alegeri cu doamna Dăncilă, ca să ajungem în turul 2 că nu avem nicio opțiune reală. Au umflat-o, au ridicat-o pentru a o duce în turul 2 special pentru a-i asigura concediu încă 5 ani lui Klaus Iohannis la Cotroceni,” a afirmat George Simion, invitat la „Legile Puterii”.

De interes:  ”Legile Puterii”. Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: Parcă a fost scrisă de Dăncilă sau de cineva care a băut apă după Dăncilă

„De aceea noi vom face ceva foarte folosit în Occident, mai ales la americani, vom organiza alegeri în interiorul partidului, pentru a stabili cel mai bun candidat la președinție. (…) Poate candida oricine dorește.”

Întrebat dacă și Călin Georgescu ar putea intra în cursă, Simion a afirmat că nu există nicio restricție. „Din declarațiile făcute de dânsul, inclusiv aici (Realitatea Plus – N.A.), am înțeles că vrea să candideze.”

KOVESI, VARIANTA „SISTEMULUI” PENTRU PREȘEDINȚIE

Simion a mai precizat că, în principiul, AUR acceptă în cursa internă pentru stabilirea prezidențiabilului pe oricine „înțelege că trebuie să ne coagulăm forțele, nu să risipim voturile și să le fragmentăm nu permitem unor oameni ai sistemului, o doamnă care a condus DNA, de exemplu, să profite. (…).  D-na Kovesi e pregătită să intre în turul 2, pe fondul fragmentării electoratului” , a afirmat, explicit, Simion. 

„Deși nu avem legături cu serviciile de informații, avem cei mai informați oameni, zilnic vorbesc cu foarte mulți oameni de toate categoriile sociale care ne dau informații despre orice, așa aflăm când K. Iohannis se duce la golf, deși ar trebui să fie la Cotroceni, de exemplu. De la astfel de oameni avem această informație că doamna Laura Codruța Kovesi este pregătită să devină „salvarea” României”, a afirmat Simion, în exclusivitate la „Legile Puterii”.

De interes:  Topul județelor cu cele mai multe cazuri COVID-19 confirmate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.