Connect with us

Locale

Frații Tate au scăpat de arestul la domiciliu

Publicat

pe

Milionarii britanici Andrew și Tristan Tate scapă de arest. Ei vor fi cercetați începând de azi sub măsura controlului judiciar.

Magistrații de la Curtea de Apel București au luat astăzi decizia de a îi plasa pe frații Andrew și Tristan Tate sub control judiciar, ușurându-le astfel situația. Până la această decizie controversată, frații milionari erau sub arest la domiciliu. Decizia a fost luată pe o perioadă de 60 zile, de la 04 august 2023 până la 02 octombrie 2023, inclusiv.

De acum încolo, frații Tate vor merge la secția de poliție să dea cu subsemnatul o dată sau de două ori pe săptămână. Nu sunt alte restricții impuse, înafară de aceea de a părăsi țara și cel mult localitatea de domiciliu, fără încuviințarea poliției. 

Decizia Instaței: 

Încheierea nr. 428/CP

– În temeiul art. 425 ind. 1 alin.7 pct.2 lit. a raportat la art.205 Cod de procedură penală admite contestaţiile formulate inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela împotriva încheierii din data de 18.07.2023 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti, Secţia I penală, pronuntate în dosarul nr. 18906/3/2023/a1.2.

Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând: În temeiul art. 348 Cod de procedură penală cu referire la art. 207 Cod de procedură penală constată legalitatea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela.

De interes:  Vara petrecerilor – ținute elegante cu buget redus

În temeiul art. 242 alin. 2 Cod de procedură penală cu referire la art.211 şi urm Cod de procedură penală, înlocuieste măsura arestului la domiciliu a inculpaţilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, de la 04 august 2023 până la 02 octombrie 2023, inclusiv.

În temeiul art.215 alin.1 Cod de procedură penală, inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, respectiv secţia de poliţie din circumscripţia teritorială a locuinţelor inculpaţilor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.

De interes:  Atelierul cu cele mai frumoase si cele mai ieftine rochii de mireasa

În temeiul art.215 alin.2 Cod de procedură penală, impune inculpaţilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela ca, pe durata măsurii controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăşească limita teritorială a judeţului Ilfov şi a Municipiului Bucureşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

b) inculpatele Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela să nu se apropie una de cealaltă şi nici de inculpaţii Tate III Emory Andrew şi Tate Tristian, aceşti din urmă inculpaţi pot să se apropie între ei dar nu se pot apropia de coinculpatele Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela;

Toţi cei patru inculpaţi să nu apropie de martorii propuşi prin rechizitoriu: Andrei Ştefania Alexandra, Obuzic Vlad Cristian, Anghel Beatrice Gabriela, Pencov Iasmina Valentina, Aldea Maria-Alexandra, Tudor Ana – Maria, Lelias Luke Stephan, Dumitrache Alexandra Milena, Chivu Alexandra şi Paraschivoiu Florin – Robert;

Să nu apropie de persoanele vătămate/părţile civile: Gabbey Emma Aida, Untilă Aliona, Bourne Christiana, Pîrvan Corina Diana sau de membrii familiilor persoanelor vătămate sau părţilor civile, să nu comunice cu aceste persoane, direct sau indirect, pe nicio cale;

De interes:  Andrei Gușă: „Țara te vrea prost – radiografia societății”

c) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă;

d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În temeiul art.215 alin.3 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. În temeiul art.215 alin.4 Cod de procedură penală supravegherea respectării de către inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela a obligaţiilor care le revin pe durata controlului judiciar se realizează de către secţia de poliţie din circumscrip?ia teritorială a locuinţei fiecărui inculpat. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Onorariul interpretului de limbă engleză, în echivalentul a şase ore, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Prezenta încheiere se traduce în limba engleză. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 04.08.2023.

Sursa: Realitatea din Justitie

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locale

COD GALBEN DE CEAȚĂ ÎN ZONE DIN 21 DE JUDEȚE, JOI DIMINEAȚA

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o serie de atenționări nowcasting Cod galben de ceață valabile în următoarele două ore în zone din 21 de județe.

Astfel, în localități din Botoșani, Bacău, Galați, Brăila, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmbovița, Olt, Dolj, Cluj, Maramureș, Neamț, Iași, Vaslui, Brașov, Tulcea, Harghita și Sibiu, ceața va determina vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

AGERPRES

De interes:  International (Bărbați în Negru Internațional) – Banat FM sound factory
Citeste in continuare

Locale

Un mort și 25 de răniți în urma unui atac rusesc în Zaporojie

Publicat

pe

O persoană a fost ucisă și alte 25 au fost rănite într-un atac cu drone și rachete rusești asupra orașului Zaporojie din sud-estul Ucrainei, au declarat, joi, oficialii regionali, citați de Reuters, scrie Mediafax.

Peste 20.000 de locuitori au rămas fără curent electric și alți 17.000 fără încălzire, ca urmare a atacului din noaptea de miercuri spre joi, potrivit guvernatorului Ivan Fedorov, care a declarat că o instalație energetică a fost distrusă.

Rusia a lansat atacuri aeriene regulate asupra orașelor ucrainene aflate în spatele liniei frontului, vizând în special rețeaua energetică slăbită a țării.

De interes:  Cod galben de POLEI - Zonele lovite puternic de ninsori viscolite
Citeste in continuare

Locale

Țara noastră schimbă jocul în zona energetică

Publicat

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, susține că Europa ar trebui să-și schimbe planul de la Green Deal la Smart Deal, asta pentru că degeaba încercăm să protejăm mediul înconjurător dacă ne ducem în colaps economic. Burduja a explicat că România va suplini nevoie de gaze a Europei, începând din 2027, dar în același timp trebuie adoptate soluții pentru energie mai ieftină decât în prezent.

”DE LA GREEN DEAL LA SMART DEAL (II)

România și Europa au nevoie de energie sigură, accesibilă și verde, în această ordine de priorități. Tranziția trebuie continuată, dar inteligent și fără a sacrifica securitatea sau prosperitatea cetățenilor noștri. Nu e înțelept să susținem o terapie șoc, pentru că riscăm să doborâm economia europeană, un pacient care oricum se simte din ce în ce mai rău.

Aceasta a fost poziția mea și în primul mandat ca ministru al energiei și aceasta va fi și în acest mandat. Sunt surprins și eu de surprinderea celor care consideră că mesajele mele despre „Green Deal” au venit de nicăieri, deși sunt lucruri pe care le spun de mai bine de un an și jumătate.

Iar acum aceste realități încep să fie exprimate tot mai mult în Europa. A făcut-o ieri Donald Tusk, care a propus o amplă campanie de dereglementare la nivelul Uniunii Europene, subliniind necesitatea reducerii prețurilor la energie pentru a permite companiilor europene să fie competitive pe piețele globale. Degeaba protejăm mediul dacă mergem către colaps economic. Zilele trecute, chiar Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, la Davos, a exprimat aceeași nevoie a scăderii prețurilor la energie pentru ca economia europeană să poată face față concurenței globale, concurență care se va intensifica.

De interes:  Accident grav la Bocșa! 3 persoane au ajuns la spital – Banat FM

Cheia pentru o tranziție de succes este simplă:

1. Producție de energie sigură și ieftină. Nu trebuie să renunțăm la centralele pe cărbune până nu punem ceva în loc — pe termen scurt și mediu, centrale pe gaz; pe termen lung, centrale nucleare.

2. Investiții în stocare, ca să beneficiem de energia verde și când nu bat soarele sau vântul.

3. Investiții în rețele, ca să avem o piață europeană cu adevărat unică și funcțională și ca să acomodăm mai mulți producători de energie verde (inclusiv prosumatori).

4. Să folosim echipamente fabricate în România și în Europa, nu să subvenționăm cu bani europeni producția din alte părți ale lumii.

România investește masiv în energie

Noi facem deja ceea ce trebuie pentru a fi nu doar producător de energie, ci și de echipamente modernă, pentru a nu mai depinde de alții. Am semnat șapte contracte de finanțare, cu o valoare totală de aproximativ 169 milioane EUR, acoperind o capacitate de peste 5 GW. Este vorba despre producție de componente pentru bateriile de stocare, producție de baterii de stocare sau producție de panouri fotovoltaice și componente pentru acestea. Made in România.

De interes:  International (Bărbați în Negru Internațional) – Banat FM sound factory

În timp ce Uniunea Europeană se grăbește să devină lider mondial al decarbonizării prin Green Deal, realitatea economică globală ne arată că acest model riscă să ducă la pierderea competitivității și a relevanței economice. 80% din lanțul de aprovizionare pentru panouri fotovoltaice este controlat de China, iar Europa subvenționează instalarea acestora, în loc să investească în fabricarea lor locală. Cu toate riscurile aferente în zona de securitate energetică.

Costurile ridicate la energie sunt un alt exemplu de povară auto-impusă. Certificatul de emisii CO2 și mecanismul prețului marginal dublează artificial prețurile energiei și fac ca industriile noastre să devină necompetitive. În timp ce prețurile energiei în UE sunt triple față de SUA sau China, fabricile europene se închid sau se mută în alte regiuni. Acesta nu este doar un semnal de alarmă, ci o tragedie economică în desfășurare.

La nivel global, Europa pierde teren în mod alarmant. În anul 2000, PIB-ul UE reprezenta aproximativ 34% din PIB-ul global. Astăzi, contribuția a scăzut sub 15%, iar acest declin continuă. Nicio companie europeană nu se mai află în top 20 la nivel mondial după capitalizarea de piață, iar investițiile în cercetare sunt mult sub cele din SUA sau China. Google, de unul singur, investește mai mult în cercetare decât toate armatele Europei la un loc.

De interes:  14 persoane suspectate de trafic de migranţi, audiate de procurorii DIICOT, în urma a 16 percheziţii

România are însă șansa să arate că există o altă cale. Avem gaze naturale, hidrocentrale care așteaptă să fie finalizate, proiecte nucleare în parteneriat cu aliați strategici, dar și potențialul de a deveni un lider energetic regional în producția de energie verde (al doilea cel mai mare potențial din UE, după Spania). Tot ce ne trebuie este voință politică și decizii curajoase care să prioritizeze bunăstarea oamenilor.

Europa trebuie să înțeleagă că prosperitatea economică și inovarea nu vin din reglementări excesive sau politici care subvenționează direct economiile altora. Avem nevoie de o economie bazată pe producție locală, pe locuri de muncă bine plătite și pe sprijinirea industriei autohtone.

Este timpul ca întreaga Europă să-și redefinească prioritățile și să opteze pentru un „Smart Deal” care să ne readucă pe harta economică globală. Înainte, împreună, pentru români, România și o Europă competitivă”, scrie Sebastian Burduja.

Citeste in continuare

TOP ȘTIRI Bănățeanul.ro